Foto: NK Slaven Belupo
Myong-Jin Koh novi je igrač Slaven Belupa. Korejac rođen 1988. godine u Gunpou jučer se pridružio Farmaceutima, a potpisao je ugovor do ljeta 2020.

Koh može igrati na svim pozicijama u veznom redu. U svojoj je karijeri branio boje korejskog Seoula iz kojeg je, u transferu vrijednom milijun eura, otišao u katarski Al-Rayyan. Bio je član i mladih selekcija Južne Koreje, a upisao je i pet nastupa za A-reprezentaciju.

– Oduvijek mi je bio san igrati u Europi i zato sam jako sretan što sam stigao u Slaven Belupo. Najviše volim igrati na poziciji “šestice” i “osmice”, to su moje prirodne pozicije, ali prilagodit ću se svemu što će trener od mene tražiti. Engleski pričam dobro tako da ću se lako sporazumjeti sa suigračima i nadam se da ću se što prije prilagoditi. Mogu obećati da ću svakodnevno davati sve od sebe i tako pokušati pomoći ekipi da dođe do željenih rezultata – rekao je Koh po potpisu ugovora.

Koh je već odradio dva treninga sa svojim novim suigračima.

– Pozitivno me iznenadila količina agresivnosti i tehničkog znanja na treningu. Trebat će mi neko vrijeme da se prilagodim načinu igranja u Europi i Hrvatskoj koji je nešto drugačiji od onog na koji sam navikao, ali vjerujem da će to biti vrlo brzo. Jedva čekam zaigrati za Slaven Belupo – zaključio je Jin.

(NK Slaven Belupo)