Utorak, 16. travnja 2024.

POLICIJSKO IZVJEŠĆE Ejupi je brutalno napadnut metalnom šipkom, Slaven zbog medijskog linča otkazao presicu

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je rezultate kriminalističkog istraživanja fizičkog obračuna u centru Koprivnice u srijedu navečer u koji je bio umiješan igrač Slaven Belupa Muzafer Ejupi.

Policijskim izvješćem potvrđene su informacije koje su u javnost dospjele tijekom jučerašnjeg dana, odnosno da Ejupi nije bio napadač već napadnuti u tom sukobu. U srijedu oko 19:40 na parkiralištu u Ulici Antuna Nemčića, nakon verbalnog sukoba, 53-godišnjak s koprivničkog područja metalnom je šipkom udario Ejupija u predjelu glave, a zatim nekoliko udaraca šipkom po tijelu zadao i 32-godišnjaku koji je bio s Ejupijem, izvijestila je policija ne navodeći imena sudionika.

Postupajući u nužnoj obrani, 32-godišnjak – Ejupijev šogor – 53-godišnjaku je uzeo metalnu šipku te mu njome zadao više udaraca po glavi i tijelu. Stariji muškarac je teže ozlijeđen, a dvojica mlađih lakše.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku, a nad 53-godišnjakom se s obzirom na okolnosti događaja i dalje provodi kriminalističko istraživanje, izvijestila je policija.

Spomenimo i kako je Nogometni klub Slaven Belupo otkazao današnju konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice s Osijekom zbog toga što je, kako kažu, Ejupi tijekom jučerašnjeg dana doživio neopravdani medijski linč. “Ovim putem želimo iskazati suosjećanje i podršku našem Muzi i zaželjeti mu što brži oporavak i povratak na terene”, poručili su iz Slaven Belupa.

zatvori