Subota, 20. travnja 2024.

POKLANJAMO Evo tko je osvojio originalne serigrafije slikara Ivana Lovrekovića

Likovni klub Paleta slavi punih 20 godina kontinuiranog rada te organizira novi program u svojoj Školi crtanja i slikanja u Koprivnici. Tim povodom osnivač kluba, slikar Ivan Lovreković čitatelje portala Drava.info nagrađuje s pet originalnih serigrafija.

Dobitnici su: Kristina Matišić, Radmila Kovačević, Radovan Knežević, Jelena Husnjak i Ljiljana Stanić. Čestitamo! Upute za podizanje nagrade potražite na mailu.


Novi program crtanja i slikanja Likovnog kluba “Paleta” provodit će se u koprivničkom Domu mladih, a prvi informativni sastanak održat će se ove subote, 14. rujna s početkom u 16:30. Stručni voditelj programa bit će Ivan Lovreković, renomirani profesionalni slikar s dugogodišnjim iskustvom.

Program je koncipiran za početnike, te za polaznike sa slikarskim iskustvom uz stručan i individualan pristup. Tečaj će se odvijati jednom tjedno po dva školska sata, a podijeljen će biti u tri stupnja: crtačke i slikarske tehnike, akvarel, tempera i akrilik te uljane boje na platnu i staklu. Mjesečna članarina iznosi 170 kn.

Upisi su mogući i naknadno na broj mobitela Ivana Lovrekovića 098/914-51-86 kod kojeg možete dobiti i sve potrebne informacije.

Ustupio Ivan Lovreković.

Umjetničku likovnu organizaciju – Likovni klub “Paleta” osnovao je profesionalni slikar Ivan Lovreković (dugogodišnji član HDLU i HZSU, te International Association of Art – Unesco) u dogovoru i suradnji s dugogodišnjim prijateljem – slikarom Draženom Josipom Pavićem prije 20 godina u Koprivnici i Zagrebu, za odrasle i djecu, baš s tim ciljem: da bi zainteresirane upoznao s njihovom kreativnošću i otvorio im skrivena vrata likovne umjetnosti, a potom pružio mogućnost upoznavanja i svladavanja najpopularnijih crtačkih i slikarskih tehnika i vještine.

Od samog početka interes je bio vrlo velik, i izvan Koprivnice i naše županije, pa su se u nove Likovne grupe uključivali polaznici iz Virovitice, Pitomače, Bjelovara, Varaždina, Ludbrega, Đurđevca…

Kontinuitet likovne edukacije ostao je do danas neprekinut i postao tradicija u cijeloj Podravini i drugdje.

Svake jeseni održava se i Godišnja izložba polaznika s najboljim likovnim radovima od protekle školske godine, uz izuzetno velik interes posjetitelja.

zatvori