Izvor: rk-podravka.hr
Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić na Europsko prvenstvo za rukometašice koje sljedeće godine zajednički organiziraju Danska i Norveška pozvao je i osam igračica Podravka Vegete.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo počinju krajem rujna. Hrvatska je najprije domaćin Islandu u Gradskom vrtu u Osijeku 25. rujna, a četiri dana kasnije, 29. rujna gostuje u Turskoj.

Na popisu hrvatskog izbornika Nenada Šoštarića nalazi se 19 rukometašica, od kojih će 16 biti na konačnom popisu za utakmice s Islandom i Turskom. U našoj skupini još se nalazi i Francuska koja će 2020. godine braniti naslov europskih prvakinja. Hrvatska je inače do sada bila deset puta sudionik europskih prvenstva, a najbolji rezultat ostvarila je na prvom nastupu 1994. godine kada je osvojila 5. mjesto.

Evo popisa igračica za utakmice s Islandom i Turskom:

Ivana Kapitanović, Metz Handball
Tea Pijević, RK Lokomotiva
Magdalena Ećimović, RK Podravka Vegeta
Paula Posavec, RK Lokomotiva
Korina Karlovčan, RK Podravka Vegeta
Ana Turk, RK Podravka Vegeta
Nikolina Zadravec, RK Podravka Vegeta
Katarina Ježić, Siófok Kc
Ana Debelić, RK Podravka Vegeta
Ines Domjan, ŽRK Koka
Dora Lacković, ŽRK Osijek
Marina Glavan, RK Lokomotiva
Selena Milošević, RK Podravka Vegeta
Dejana Milosavljević, RK Podravka Vegeta
Dora Krsnik, Plan De Cuques Hb
Valentina Blažević, MK Sperla Lubin
Stela Posavec, RK Lokomotiva
Dora Kalaus, RK Lokomotiva Zagreb
Lea Franušić, RK Podravka Vegeta

Stručno vodstvo činit će izbornik Nenad Šoštarić, trenerica Snježana Petika, trener vratarki Matija Bilušić, fizioterapeutkinja Vesna Hodić, fizioterapeut Goran Krušelj, liječnik Domagoj Gajski, tehnička menadžerica Ljerka Vresk i tehnički direktor Ivica Udovičić.

Okupljanje rukometašica zakazano je za 22. rujna u Zagrebu u 12 sati. Nakon kratkog druženja s novinarima i ručka reprezentacija putuje u Osijek gdje će boraviti do susreta s Islandom.

Za kraj vrijedi napomenuti kako su i ostale Podravkine igračice na okupljanjima u svojim reprezentacijama tako da će za vrijeme Tjedna reprezentacija biti odsutne i Dijana Mugoša, Lamprini Tsakalou, Tjaša Stanko, Elena Gjorgjievska te Jovana Risović.