Četvrtak, 18. travnja 2024.

SVAKA ČAST Neven Radotović završio je izuzetno tešku utrku u Italiji i postao ‘Ironman’ – ‘željezni čovjek’

Neven Radotović, prvi ‘željezni čovjek’ iz Koprivnice, završio je triatlon u Ironman distanci u Italiji.

U talijanskom gradu Cervia ovog je vikenda održana međunarodna utrka Svjetske serije u Ironman triatlon distanci “IRONMAN Italy Emilia-Romagna”. Među 2800 natjecatelja bio je i Koprivničanac Neven Radotović, član zagrebačkog Triatlonskog kluba Swibir. Ironman distanca obuhvaća 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i 42,2 kilometara trčanja, a Radotović je uspješno odradio utrku za 10 sati i 45 minuta.

Radotović se nakon prošlogodišnjeg svladavanja svojeg prvog “half Ironmana” u Poreču, koji se sastojao od 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21 kilometra trčanja, te ovogodišnjeg odličnog rezultata od 4 sati i 38 minuta na crnogorskom triatlonu “Ocean Lava Montenegro” u Kotoru, odlučio da je došla na red i njegova prva puna Ironman triatlon distanca.

– Hvala svima koji su mi pomogli da odradim ovo, najviše mojoj obitelji koja se zadnjih godina dana u potpunosti prilagodila mojem rasporedu, ovo je i njihov uspjeh. Također hvala mojim kolegama biciklistima koji su mi pravili društvo na biciklističkim treninzima i naravno hvala svima koji su me pratili i navijali. Sama utrka je bila vrlo zanimljiva, pred sam kraj na momente i teška, ali kada te u cilju dočeka obitelj i uzvici “Neven, you are an Ironman!” zaborave se sve “patnje” tokom utrke i priprema – izjavio je Radotović.

zatvori