Utorak, 23. travnja 2024.

NAJAVLJUJEMO 8. Festival žena iz ruralnih područja po prvi puta s međunarodnim karakterom

Osmi Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije početkom listopada održat će se u Koprivnici pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info.

Žene će na festivalu imati prilike razmijeniti svoja iskustva, znanja i vještine, ali i umrežiti se međusobno s ciljem podizanja kvalitete života.

– Posjetitelji mogu očekivati od sudionica da će urediti svoj štand gdje će izložiti sve ono što rade, dakle od svojeg primarnog zanimanja, proizvode, jer žene su vlasnice obrta i OPG-a. Vrlo, vrlo raznoliko društvo imamo, tako da će one pokazati sve ono što rade kroz svoje svakodnevno zanimanje, posao, rad, ali i u svoje slobodno vrijeme. Naravno, i ono što je jako bitno, moći će se degustirati domaća hrana koju će one pripremati, kolači, isto tako i piće – najavila je predsjednica Zajednice žena HDZ “Katarina Zrinski” Verica Rupčić.

Već nekoliko godina pokušavaju staviti međunarodni predznak festivalu, a ovaj put im je to i uspjelo. Pored 12 sudionica s područja naše županije, dolazi i gradišćanska Hrvatica iz Austrije.

Festival će se održati u subotu, 5. listopada u Domu mladih Koprivnica. Štandovi će biti otvoreni od 17 sati, a u 18 sati počinje program pojedinačnog predstavljanja životnih priča sudionica.

zatvori