Četvrtak, 25. travnja 2024.

Marijeta Vidak pronašla novi klub i zablistala u debiju: Presretna sam što sam se vratila na parket

Nakon duge i teške ozljede bivša igračica Podravka Vegete Marijeta Vidak konačno se vratila rukometu.

Pronašla je novi klub u slovenskoj ligi – RK Zelene Doline Žalec. Odmah u prvoj utakmici njezina je reprezentacija pobijedila ekipu Izoli rezultatom 24:14. Marijeta je bila fantastična i zabila 11 pogodaka.

– Prije svega, presretna sam što sam se vratila na parket. Nakon godinu dana zaista teškog razdoblja u kojem sam dala sve od sebe da se vratim na najbolji mogući način, u prvoj utakmici zabiti 11 golova je najbolji mogući poklon – puna dojmova rekla nam je Marijeta.

Prelazak u novi klub odvio se u relativnom kratkom roku, priča nam Marijeta, a na jučerašnjoj utakmici umalo nije nastupila.

– Pregovori, a na kraju i dogovor s Rukometnim klubom Zelene Doline Žalec, dogodio se prije dva tjedna, tako da sam praktički uhvatila zadnji vlak da igram prvenstvo od početka. RK Zelene Doline prošle su godine bile druge u prvenstvu Slovenije. Propustila sam prvo kolo zbog papira oko prijelaza, ali evo za drugo je sve bilo riješeno.

Marijeta Vidak. Snimio Luka Šarlija.

Njezin jučerašnji nastup rezultat je velikog truda i rada u posljednjih godinu dana, a sada je cilj što se prije vratiti u redovan ritam i uhvatiti pravu formu.

– U ovom trenutku mi je najbitnije igrati utakmice, jer se što prije želim vratiti u rukometnu formu u kojoj sam bila prije ozljede. Koljeno je odlično i zbog toga sam presretna – rekla nam je na kraju Marijeta.

Mi joj želimo puno uspjeha u budućnosti te se nadamo da su ozljede sada iza nje.

zatvori