Subota, 20. travnja 2024.

Kristina Lukačević druga u ukupnom poretku MTB XCM Kupa Hrvatske

Koprivnička biciklistkinja i Rotorovka Kristina Lukačević u Rapcu potvrdila je 2. mjesto u MTB XCM (cross-country maraton) kupu Hrvatske 2019.

U posljednjoj 6. utrci za Kup Hrvatske 2019. održanoj u Rapcu pod nazivom Valamar Terra Magica 2019., u jakoj međunarodnoj utrci, članica BK Rotor Kristina Lukačević osvojila je 2. mjesto na utrci čime je u ukupnom poretku ovog natjecanja završila na izvrsnom drugom mjestu.

Osvajanjem srebrnog odličja u Kupu Hrvatske zaključila je sjajnu sezonu i to povijesnim rezultatima, kako za sebe tako i za BK Rotor, osvajanje naslova prvaka Hrvatske u MTB XCM-u i osvajanje 2. mjesta u Kupu Hrvatske (iza Poljakinje Sabine Rzepke).

Tradicionalno izvrsno organizirana utrka u Rapcu pružila je natjecateljima izvrsne uvjete, a oni su uzvratili vrlo brzom utrkom.

Apsolutni pobjednik utrke bio je višestruki prvak Njemačke u brdskom biciklizmu „naš“ Manuel Fumić, član najbolje svjetske ekipe Cannondale Factory Racing, stazu od 61 km, ukupno uspona 1609 m, prošao je u vremenu 2:33:46, za istu stazu našoj Kristini trebalo je 3:54:03, a pobjednici Gorani Težak 3:37:47.

Iza Kristine je sjajna sezona, a planovi za iduću već su jasni.

zatvori