Petak, 19. travnja 2024.

Koprivnički vatrogasci i dalje čuvaju Brijune od požara i drugih nepogoda

Koprivnički profesionalni vatrogasci i dobrovoljci iz Podravine i dalje se nalaze u Nacionalnom parku Brijuni gdje pomažu domaćoj vatrogasnoj postrojbi u prevenciji požara na ovom otočju.

Trenutno je na dislokaciji šesta smjena u kojoj se nalaze Mario Radotović kao voditelj smjene, Goran Kosnica, Davor Tušek i Robert Sršan, a na Malom Brijunu i otoku Vangi još su po dvojica dobrovoljnih vatrogasaca iz Vatrogasne zajednice županije. Vatrogasce na Brijunima posjetili su Ivan Golubić, predsjednik VZG Koprivnica, i tajnica Ines Štefanić, a prije nekoliko tjedana posjetio ih je i gradonačelnik Mišel Jakšić koji je pritom naglasio kako je ponosan na podravske i prigorske vatrogasce koji su spremni pomoći u svim uvjetima, ne samo u našoj županiji nego i diljem Hrvatske što kroz redovne, što kroz izvanredne dislokacije.

Od opreme na Brijunima se nalaze i dva vozila koprivničkih vatrogasaca koji već 26. godinu zaredom čuvaju Brijune od požara, ali i drugih nepogoda koje se mogu dogoditi te redovito obilaze otočje s ciljem prevencije požara. Osim toga, pomažu i zaposlenicima Nacionalnog parka te dežuraju na Malom Brijunu za vrijeme održavanja programa Ulysses teatra.

Ovisno o potrebi i vremenskim uvjetima, na Brijune će biti upućena i sedma smjena, i to 5. rujna.

FOTO: VZG Koprivnica

Foto: VZG Koprivnica
zatvori