Utorak, 23. travnja 2024.

Knjižnica nagradila pobjednike Instagram natječaja #SFantastičnoLjeto

Pobjednici Instagram natječaja #SFantastičnoLjeto preuzeli su svoje nagrade u ponedjeljak na Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’.

Poklon-paketi za prve tri nagrađene fotografije – fotografije s najviše Instagram lajkova – uključivali su platnenu vrećicu, promotivne materijale Hrvatskog čitateljskog društva te po jedan roman za mlade fantastičnog sadržaja. Utješna nagrada za četvrto mjesto bila je platnena vrećica s promotivnim materijalima. Dobitnici, redom šesnaestogodišnjaci, komentirali su kako im je ideja Instagram natječaja super i da se nadaju istom programu i većem odazivu sljedeće godine.

#SFantastičnoLjeto – Instagram natječaj za mlade od 13 do 19 godina za najbolju fotografiju inspiriranu knjigama znanstvene fantastike i fantastike, trajao je od 15. srpnja do 31. kolovoza 2019., a provodio se na Instagram profilu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica (@knjiznica_fran_galovic). U natječaju su mogli sudjelovati mladi koji su na društvenoj mreži Instagram objavili autorsku fotografiju na kojoj se vidi kako se opuštaju i uživaju u čitanju romana fantastike i znanstvene fantastike tijekom ljeta. U organizaciji natječaja uz Knjižnicu sudjelovalo je i Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica.

Tekst: Ida Gašpar i Maja Krulić Gačan,
Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica

zatvori