Petak, 26. travnja 2024.

Kloštar Podravski nakon 40 godina nastojanja dobio dječji vrtić

U Kloštru Podravskom s radom je započeo Dječji vrtić Krijesnica. Ova općina je tako nakon 40 godina nastojanja napokon dobila odgojnu ustanovu za najmlađe.

Od nove pedagoške godine vrtić polazi 20 mališana od tri do sedam godina. Vrtić se nalazi u preuređenom Društvenom domu u kvartu Oderjan, a službeno je podružnica koprivničkog Dječjeg vrtića Igra.

– Nakon 40 godina nastojanja konačno imamo dječji vrtić. U preuređenje i opremanje Društvenog doma u Oderjanu, koji je u potpunosti prilagođen vrtićkim sadržajima, uloženo je 2 milijuna kuna od čega smo 1,3 milijuna kuna dobili od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije – rekao je načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović dodavši da je za mališane uređeno i vanjsko igralište.

Cijena vrtića iznosi 600 kuna mjesečno. Ekonomska mjesečna cijena boravka mališana u dječjem vrtiću iznosi 1.600 kuna, no Općina će sufinancirati 1.000 kuna po djetetu.

Za jasličare, kao i one čija će djeca morati pohađati susjedne vrtiće, Općina će i dalje sufinancirati boravak sa 600 kuna mjesečno za prvo i 500 kuna za drugo dijete.

Vrtić trenutno ima jednu odgojnu skupinu, no već je pokrenut projekt za gradnju nove zgrade vrtića kako bi i kapaciteti mogli biti povećani.

– Plan nam je da vrlo brzo dobijemo i vrtić s tri odgojne skupine pa smo krenuli u izradu projektne dokumentacije za gradnju nove zgrade u Ulici Matije Gupca nasuprot župne crkve. Mala škola će se i dalje provoditi u Dječjoj igraonici Lina u Budančevici u čije su programe upisani i brojni mališani koji ne pohađaju vrtić – zaključio je načelnik Pavlović.

Izvor: klostarpodravski.hr
zatvori