Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Iduće godine kreće izgradnja dvorane u Kloštru Podravskom, načelnik Pavlović: sportski i kulturni život ovog područja bit će na višoj razini

Općina Kloštar Podravski zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom uskoro kreće u projekt izgradnje sportske dvorane.

Nakon mnogo godina ova će Općina tako dobiti školsko-sportski objekt na koji čeka već desetak godina.

– Temelji za novu dvoranu napravljeni su još 2009. godine. No, od onda nije bilo natječaja preko kojeg bi nam Ministarstvo moglo financirati izgradnju ostatka dvorane. U razgovoru sa županom Darkom Korenom i na inicijativu Županije i Općine došli smo do dogovora da idemo u izgradnju gdje će svaka strana financirati projekt s 50 posto – rekao nam je načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović.

Vrijednost ove investicije bit će oko 11 milijuna kuna, a trenutno je u tijeku izrada projektne dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola.

– Obnovit ćemo građevinsku dozvolu koja nam je izdana još prije kad smo radili temelje. Napravili smo statiku i dobili mišljenje Ministarstva te vjerujem da će cijeli projekt biti napisan do početka idućeg tjedna. Kroz mjesec dana ćemo potpisati sporazum, a onda i na ime sporazuma raspisati natječaj.

Načelnik Pavlović zbog svojih se mještana raduje novoj dvorani koja će mnogima biti od velike koristi.

– Imamo četiristotinjak učenika i dakako da je nova dvorana vrlo značajan projekt, ne samo za školu već cijeli ovaj kraj. Naime, na prostoru naše općine djeluje 27 udruga i klubova tako da će sportski i kulturni život ovog područja s novom dvoranom biti na jednoj višoj razini – zaključio je načelnik Pavlović dodavši kako vjeruje da će dvorana biti u funkciji krajem iduće godine.

zatvori