Četvrtak, 25. travnja 2024.

Hrvači Podravke vratili se s devet medalja s međunarodnog turnira u Slatini, u Slovačkoj osvojili tri bronce

Hrvači Podravke nastavljaju s izvanrednim rezultatima. S natjecanja u Slatini vratili su se čak s devet medalja, a u Slovačkoj su osvojili tri bronce.

Jedanaest natjecatelja, odnosno šest djevojčica i pet dječaka pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića na Međunarodnom turniru u Slatini protekloga su vikenda osvojili čak devet medalja: dvije zlatne, dvije srebrne i pet brončanih u konkurenciji od 150 natjecatelja iz Mađarske, Srbije, BiH i Hrvatske.

Kod djevojčica, Aleksandra Blažek osvojila je prvo mjesto u kategoriji do 44 kilograma, dok je u istoj dobnoj skupini starijih djevojčica Lana Nogić u kategoriji do 53 kilograma bila druga.

Treće mjesto osvojila je Jelena Mijatović u kategoriji do 46 kilograma kod mlađih djevojčica, a u uzrastu godinu dana mlađem, Korina Rogić u kategoriji do 33 kilograma i Rajna Tot u kategoriji do 44 kilograma također su bile treće.

U istoj dobnoj skupini, ali u kategoriji do 60 kilograma Jana Ruđic bila je prva. Kod najmlađih dječaka na turniru, Jan Petrović u kategoriji je do 44 kilograma bio treći, dok je nažalost bez plasmana u kategoriji do 40 kilograma ostao Dorian Popijač.

U starijem uzrastu dječaka Karlo Mijatović u kategoriji do 75 kilograma bio je treći dok je Ivan Adžaga ostao bez plasmana u kategoriji do 62 kilograma. U uzrastu kadeta, u kategoriji do 71 kilograma, Alen Nogić je s tri pobjede i jednim porazom bio drugi.

Treneri Saša Šprem i Antonia Štefotić put Slovačke, odnosno na 4. Međunarodni turnir za uzraste mlađih i starijih dječaka u gradu Trhovo Hradsko poveli su šest natjecatelja koji su u konkurenciji od 206 natjecatelja iz Austrije, Moldavije, Mađarske, Češke, Slovačke, Srbije, Armenije i Hrvatske kući donijeli tri medalje brončanog sjaja.

U najmlađoj uzrasnoj skupini na turniru Noa Ljubić u kategoriji je do 35 kilograma osvojio treće mjesto, dok su u uzrastu starijih dječaka treća mjesta osvojili Ivan Čordaš u kategoriji do 62 kilograma i Josip Benko u kategoriji do 75 kilograma.

Korak do medalje bili su Ivan Benko kod mlađih dječaka u kategoriji do 40 kilograma i Borna Ljubić kod starijih dječaka u kategoriji do 52 kilograma.

Obojica su u svojim kategorijama ostvarili plasman na peto mjesto. Nažalost, bez plasmana je ostao Filip Šprem u kategoriji do 53 kilograma.

Ustupili iz Hrvačkog kluba Podravka
Ustupili iz Hrvačkog kluba Podravka
zatvori