Utorak, 26. ožujka 2024.

Hrvači i hrvačice Podravke osvojili dva zlata i tri bronce na Prvenstvu Hrvatske

Hrvači i hrvačice Podravke osvojili su na Prvenstvu Hrvatske za starije uzraste dvije zlatne i tri brončane medalje.

Hrvački klub Podravka se u dvorani SŠD Peščenica u Zagrebu ovog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u slobodnom načinu hrvanja za starije dječake i djevojčice, u konkurenciji 150 natecatelja iz 23 kluba predstavio sa dvije djevojčice i devet dječaka.

U konkurenciji djevojčica Aleksandra Blažek je u kategoriji do 46 kilograma osvojila prvo mjesto dok je Lana Nogić u kategoriji do 54 kilograma ovaj puta ostala bez plasmana.

Kod dječaka Ivan Benko bio je prvi u kategoriji do 44 kilograma dok je stariji mu brat Josip u kategoriji do 75 kilograma ovaj puta bio treći. Do medalje brončanog sjaja došli su Karlo Mijatović i Patrik Raknić, Karlo u kategoriji do 75 kilograma, a Patrik do 52 kilograma.

Borna Ljubić nastupom u kategoriji do 52 kilograma završio je na petom mjestu, isto kao i Ivan Adžaga u kategoriji do 62 kilograma, dok su bez plasmana ostali Filip Šprem u kategoriji do 52 kilograma, Marko Špernjak u kategoriji do 57 kilograma te Ivan Čordaš u kategoriji do 62 kilograma.

S jednim zlatnim i tri brončana odličja, ekipa Podravke u ekipnom plasmanu uzrasta starijih dječaka zauzela je odlično drugo mjesto.

zatvori