Utorak, 16. travnja 2024.

Gradonačelnik Jakšić primio 18. naraštaj Visoke dočasničke škole ‘Damir Tomljanović Gavran’

U sklopu terenske izobrazbe danas je Koprivnicu posjetio 18. naraštaj Visoke dočasničke škole ‘Damir Tomljanović Gavran’ Hrvatskog vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’.

U Gradskoj upravi sastali su se s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem koji im je priredio svečani prijem. Prijemu su prisustvovale zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž, koja je održala i kratku prezentaciju o našem gradu, Melita Samoborec te pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

– Stvarno nam je drago da smo uspjeli ostvariti lijepu i korektnu suradnju. S jedne strane promovirate naš grad, a s druge strane je to blagi povratak u povijest s obzirom da je Koprivnica u onoj bivšoj državi bila zadnje vojno središte prije mađarske granice. Nakon odlaska vojske iz Koprivnice, ponosni smo što na tom prostoru raste jedan novi život, gdje se razvija Sveučilište i visoko obrazovanje, a u svemu tome jedan veliki doprinos zasigurno ima i Hrvatska vojska – rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Mišel Jakšić te nadodao:

– Hrvatska vojska je u ovoj zemlji jedna od institucija kojoj se, na sreću, još uvijek vjeruje. Osobno sam zbog toga jako sretan jer moramo imati institucije kojima će ljudi vjerovati, u koje će imati povjerenje i od kojih će u konačnici imati očekivanja, a to je da budemo sigurna zemlja.

– U ime Visoke dočasničke škole na prijemu se s nekoliko riječi gradonačelniku i zamjenicama zahvalio časnički namjesnik Siniša Šurmin. Sretni smo i čast nam je što smo ponovno u Koprivnici. Tijekom izobrazbe naši polaznici obilaze sve gradove i područja u zemlji, posebno ona koja su bili zahvaćena Domovinskim ratom. Koprivnica je imala tu sreću da nije izravno bila zahvaćena ratom, iako znamo da je dala veliki obol u njemu. Iako više nema vojske u Koprivnici, Koprivnica živi s vojskom, a vojska živi s Koprivnicom – zaključio je časnički namjesnik Šurmin.

(Grad Koprivnica)

zatvori