Petak, 29. ožujka 2024.

Gradonačelnik Jakšić: Očekujemo od Uprave i vlasnika Piškornice jasne odgovore kamo ta cijela priča ide

– Očekujemo od Uprave i vlasnika Piškornice partnerski odnos prema Gradu Koprivnici i Komunalcu te jasne odgovore kamo ta cijela priča i projekt idu! – rekao je to gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić iskoristivši predstavljanje projekta novog reciklažnog dvorišta kako bi upozorio na još jedan veliki problem koji utječe i na život grada Koprivnice i njegovih građana – riječ je naravno, o RCGO-u Piškornica u susjednom Koprivničkom Ivancu.

– Sigurno je da nismo najsretniji ljudi na svijetu jer nam je Piškornica, odlagalište otpada regionalnog tipa, na ulazu u grad i sigurno je – kad bi me se danas pitalo i kad bih mogao promijeniti tok neke rijeke ili vratiti vrijeme, da bih napravio sve da to ovdje ne postoji. No, činjenica je da to ovdje postoji i da ovdje imamo potencijalnu ekološku bombu – rekao je to danas pred novinarima gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te najavio da će gradska uprava tražiti više odgovornosti i suradnje od uprave Piškornice

– Trenutno nemamo odgovor na pitanje kamo ćemo s otpadom, a uz to – ne želimo si priznati, u vrijeme mandata bivšeg direktora Mladena Jozinovića na Piškornici je nastalo jedno “krasno” brdo. Da je ostao duže, možda bi preraslo u najvišu točku Podravine i Prigorja. Nitko ne zna što ćemo s tim smećem koje je već danas ekološka opasnost.

U svom daljnjem djelovanju neće prodavati demagogiju, najavio je Jakšić.

– Ni ja, ni članovi mog tima ne spadamo među one koji podliježu niskom populizmu i prodavanju demagogije najavljujući da ćemo to sve srušiti kako toga tu ne bi bilo. Pri tom bismo skupili dva, tri glasa više i možda ispuniti nečiji privatni interes. Moram ponoviti da i nekim velikim ekološkim aktivistima ne čuči nečiji privatni interes, a da nemamo odgovor na pitanje što ćemo s otpadom i kako bismo riješili ekološku bombu koju imamo. No, to ćemo ostaviti za neku drugu pressicu.

Jakšiću i njegovim suradnicima, poručio je, cilj je sačuvati ovaj prostor od ekocida kakvog su doživjeli građani u nekim drugim krajevima Hrvatske.

– Kao Grad Koprivnica, a siguran sam da to mišljenje dijele i naši građani, nećemo dozvoliti da u susjednom Koprivničkom Ivancu dobijemo novu Marišćinu i novi Kaštjun. Očekujemo javnu raspravu i prezentaciju svega što je izmijenjeno u Piškornici, kako će se to reflektirati na sam projekt i njegovu održivost te na ekološku komponentu cijeloga kraja. Nećemo pristati da se na Piškornici dogodi ono što je na Marišćini i Kaštjunu!

zatvori