Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Zaposlenici gradskih ustanova biciklirali u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

Tradicionalna biciklijada za sve zaposlenike Gradske uprave i ostalih gradskih ustanova organizirana je i ove godine povodom Europskog tjedna mobilnosti.

Zaposlenici su se okupili danas ujutro ispred Gradske vijećnice, a pridružio im se i gradonačelnik Mišel Jakšić. Svi su zajedno vozili od Gradske uprave do Društvenog doma u Reki po novoj spojenoj cesti Reka – Starigrad.

– Drago mi je da svake godine imamo lijepi odaziv i da ekipu iz Gradske uprave to očito veseli. Gledamo na to kao jedan aktivan teambuilding – rekao je Jakšić.

Snimila Ivona Rož.

Sutra nas, također u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, očekuje Zelena čistka, akcija čišćenja koja postaje tradicijom među Koprivničancima. Čistit će se makadamski put iza gradskog groblja prema Koprivničkom Ivancu i na području Mjesnog odbora Reka. Okupljanje svih zainteresiranih bit će od 9 do 9 i 30 na Sajmištu u Koprivnici.

Gradonačelnik Jakšić tvrdi da postoji interes među sugrađanima, no nije sve samo u druženju u prirodi.

– Ono što je svakako važnije od samog okupljanja je da sutra opet pošaljemo poruku da jednostavno nije lijepo stvarati divlje deponije, da nije lijepo zagađivati okoliš, da nemamo drugu kuglu osim ove zemaljske na kojoj živimo. Nadamo se da uz to što ćemo očistiti te neke punktove, da ćemo opet doprinijeti tome da se dalje diže svijest o čuvanju okoliša i pravilnom gospodarenju i razvrstavanju otpada.

Ako vas gradonačelnik nije uvjerio u to da napravite krug na biciklu i provjerite ima li smeća na zelenim površinama, možda vas uvjeri Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca, koja je također sudjelovala u današnjoj biciklijadi:

– Pozivamo sve građane da iskoriste svaki lijepi dan i da uživaju u lijepom vremenu i zdravom načinu života.

zatvori