Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Podravac kod kuće slavio u županijskom derbiju protiv Tehničara iz Cvetkovca

Prema očekivanjima, odličan županijski derbi Treće HNL Sjever odigran je danas u Virju gdje se domaći Podravac susreo s Tehničarom iz Cvetkovca. Slavili su Virovci rezultatom 2:0.

Obje momčadi od početka su pokazale da žele pobjedu dok je Podravac bio malo defanzivniji. Na početku odmah dvije dobre šanse Cvetkovčana koji prijete preko Jambrušića i Bartolovića, nije ni Virje bezopasno. Dobre je prilike imao Kovačić.

Igra se malo rasplamsala te je već u 23. minuti pocrvenio mladi gostujući stoper Sabol. Doima se malo prestroga odluka od strane suca.

Do kraja poluvremena igra se dobro i čvrsto sa par polušansi sa svake strane. Drugo poluvrijeme kreće jednako žustro. U 54. minuti domaći dolaze u vodstvo. Zabio je glavom odlični Kovačić na centaršut Grivića.

57. minuta, Kovačić priprema mrtvu šansu za mladog Šignjara koji puca visoko preko gola. Nakon toga desetak minuta mirnije igre te u 67. minuti nakon prekida Cvetkovčani pogađaju vratnicu i u tim minutama izgledaju bolje od Virovaca.

U tijeku napada i bolje igre gosta, domaćini razvijaju odličnu kontru i na majstorsku asistenciju Križanovića, Azenić hladnokrvno matira Kurtanjeka za 2:0.

Do kraja utakmice igralo se dobro i s puno živosti i trke. Mogla se u Virju gledati prava utakmica s pregršt dobrih poteza.

Odličan start Virovaca koji imaju sedam bodova u tri kola. Dok će Cvetkovčani loviti trobod u sljedećem kolu protiv Bjelovara u gostima, Virje će pak gostovati u Ludbregu kod Podravine.

Treća HNL Sjever – 3. kolo

Mladost Ždralovi – Radnik-Križevci 2:0
Graničar Đurđevac – Podravina 1:0
Rudar MS – Varteks 2:0
Papuk – Polet 1:2
Virovitica – Bjelovar 2:1
Podravac – Tehničar 2:0

zatvori