Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Obilježeni Svjetski dan srca i Međunarodni dan starijih osoba u centru Koprivnice

Brojne aktivnosti održane su ovog prijepodneva u samom centru Koprivnice povodom Svjetskog dana srca i Međunarodnog dana starijih osoba.

Iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu pokazivali su kako pružiti prvu pomoć pacijentima, a iz Zavoda za javno zdravstvo ukazivali su na važnost kretanja i prevencije bolesti krvožilnog sustava.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla više je rekla o današnjim aktivnostima:

– Cilj nam je potaknuti stanovništvo da se kreće, da rizične čimbenike za kronične bolesti mogu sami promijeniti, a ono što bih željela istaknuti da svi možemo promijeniti naše navike i pokrenuti se, provoditi tjelesne aktivnosti barem pola sata dnevno. Promjena prehrane je također vrlo važna za naše zdravlje. Isto tako, među tri važna rizična čimbenika svakako se ubraja i smanjenje, odnosno prestanak pušenja.

U aktivnostima sudjelovali su i brojni učenici koprivničke Srednje škole kao i članovi Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, ali i brojnih udruga: volontera, umirovljenika i srčanih bolesnika “Srce”.

Građani su tako imali priliku izmjeriti tlak, šećer u krvi, tjelesnu težinu, opseg struka te sudjelovati u tjelesnim vježbama i hodanju, sve u cilju promoviranja tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane, nepušenja i umjerene konzumacije alkohola.

Ispred Zavoda za hitnu medicinu ravnateljica Mirjana Hanžeković ovom prigodom je rekla:

–  Priključili smo se ovoj akciji iz razloga što je danas 50% uzroka svih smrti srčani arest, odnosno srčani infarkt miokarda. Ovdje smo htjeli prikazati građanima kako mogu najjednostavnijim postupcima pomoći pacijentu ukoliko se nađe u takvoj situaciji.

Kako je to sve ovog prijepodneva izgledalo, možete pogledati u videu i fotogaleriji u nastavku.

 

Aktivnosti u centru Koprivnice povodom Svjetskog dana srca i Međunarodnog dana starijih osoba

Posted by Drava.info on Saturday, 28 September 2019

 

zatvori