Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Koprivnica proglašena šampionom kontinentalnog turizma, Jakšić: Život nije samo u Zagrebu

Grad Koprivnica osvojio je titulu najbolje destinacije kontinentalne Hrvatske u sklopu tradicionalne Večernjakove turističke patrole. Priznanja i nagrade podijeljene su danas u Galeriji Mijo Kovačić u samom srcu Koprivnice.

– Već više od 30 godina obilazimo cijelu Hrvatsku i ukazujemo na to kakav bi turizam trebao biti. Kao i svake godine, naši tajni reporteri bili su po cijeloj Hrvatskoj. Držali su se osnovnih pravila kao što su uređenost grada, dnevna ponuda, noćni život, za obitelj i za mlade. Stvorili su opću ocjenu i ove godine, kada je u pitanju kontinentalna turistička patrola, šampion je Koprivnica – izjavio je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Snimila Ivona Rož.

Nagrada je uručena gradonačelniku Koprivnice, Mišelu Jakšiću, koji je naglasio osjećaj ponosa i zahvalnosti prema Koprivničancima što drže grad urednim i sigurnim za život.

– Ova hvalevrijedna akcija pokazuje da život nije samo u Zagrebu. Ovo nam jako puno znači za brendiranje grada, ali i za razvoj svega dobroga što u turizmu imamo. Renesansni festival je već godinama hrvatski superbrend, no sigurno može biti i podstrek za iskorake i poticanja poduzetništva kad pričamo o smještajnim kapacitetima i dodatnoj turističkoj ponudi – kazao je Jakšić.

Ceremoniju dodjele nagrada otvorili su i zatvorili Folklorni ansambl Koprivnica domaćim podravskim pjesmama.

zatvori