Subota, 20. travnja 2024.

FOTO U Podravini održan Međunarodni biciklistički festival “Europska Amazona”

Biciklistički festival, koji je dio Međunarodnog biciklističkog festivala “Europska Amazona”, prošao je danas Koprivničko-križevačkom županijom.

Koprivničko-križevačka županija partner je u projektu Amazon of Europe Bike Trail u sklopu kojeg je u Podravini organiziran ovaj biciklistički festival. U sklopu projekta od kolovoza do listopada 2019. festival će biti održan na ukupno 11 lokacija u Sloveniji, Austriji, Mađarskoj, Srbiji i Hrvatskoj.

Biciklistički festival u Koprivničko-križevačkoj županiji započeo je promocijom projekta na Zrinskom trgu u Koprivnici, te se nastavio biciklijadom do jezera Gabajeva Greda.

Snimila Ivona Rož.

Biciklijada se vozila dijelom buduće rute Amazon of Europe, te je imala za cilj i promociju ove biciklističke staze koja se u sklopu projekta promovira kao novi turistički proizvod za područje budućeg UNESCO-vog prekograničnog rezervata biosfere „Mura-Drava-Dunav“ kao održive ekoturističke makro destinacije koja objedinjuje pet država.

Cijeli festival izazvao je pozornost velikog broja građana na Zrinskom trgu u Koprivnici, te lijepog broja rekreativaca koji su se odazvali biciklijadi. Festivalu su se pridružili članovi Old timer Kluba “Biciklin” i Biciklističkog kluba ROTOR iz Koprivnice, kao i drugi rekreativci.

Za sudionike biciklijade je organizirano osvježenje i prigodni domjenak na seoskom domaćinstvu Grofova hiža u Gabajevoj Gredi. Prigodne riječi sudionicima tom su prilikom uputili predstavnici Županije, Općine Hlebine i projektnog tima.

Svim biciklistima i sudionicima podijeljeni su prigodni promo pokloni i promotivni materijali.

Biciklijadu su pratili predstavnici policije koji su brinuli o sigurnosti cijelog događaja.

Snimila Ivona Rož.

INFORMACIJE O PROJEKTU

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. svibnja 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Ako želite primati sve novosti vezane za projekt, pozivamo vas da se pretplatite na službeni newsletter.

zatvori