Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Potraga za nestalim ribičem i dalje je u tijeku na Šoderici, uključene sve raspoložive snage

Potraga za nestalim Andrijom Čoligom (64) na Šoderici nastavlja se i četvrti dan. Na terenu su sve raspoložive snage, od policije, ronilaca interventne policije, pripadnika HGSS-a do građana koji su se uključili u potragu.

Policija je primila dojavu o nestalom ribiču još u petak oko 17 sati. Kako doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave koprivničko-križevačke Dijane Žagar, još uvijek se pretražuje područje Stare Šoderice, na snazi su intenzivne mjere traganja, trenutno bez uspjeha.

– Na žalost, još uvijek nema novih informacija. Četvrti je dan intenzivne potrage za nestalim 64-godišnjakom, u te mjere traganja uključene su sve raspoložive snage. Danas se također pretražuje jezero Šoderica, odnosno na terenu su ronioci interventne jedinice policije – rekla je Radio Dravi Dijana Žagar.

Pročelnik HGSS-ove stanice Koprivnica Dejan Bojovski Radio Dravi rekao je više o samom tijeku potrage:

– Taj dio Šoderice na koji se sumnja je poprilično velik, a sama konfiguracija dna po kojem se roni je dosta zahtjevno, muljevito je i izbrazdano. To nam umnogočemu otežava potragu, ronioci se dosta troše. No, prikupljamo podatke i obrađujemo ih i nastavljamo potragu – zaključio je Bojovski.

zatvori