Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: POČEO STREET ART FESTIVAL Neki od koprivničkih gradskih zidova već dobili noviju vizuru

Prvi je dan sedmog po redu Street Art Festivala. Koprivnica već tradicionalno dobiva nove murale, slike i umjetničke radove na nekim od gradskih zidova.

Prve pripreme krenule su već tijekom vikenda kada su prvi ulični umjetnici stigli u Koprivnicu i odmah krenuli s radom. Prvi zidovi već su dobili noviji izgled, a radi se o zgradi popularnog FUNK-a na koprivničkom Kampusu.

Vrijedna umjetnica ojoMAGico neumorno radi na novoj fasadi, a u oslikavanju zgrada na prostoru Kampusa će joj se uskoro priključiti i dva koprivnička umjetnika. Osim zgrade FUNK-a, u planu je oslikavanje zgrade označene kao broj 10 kao i zid kod novoizgrađenog Poduzetničkog inkubatora.

Uskoro kreću radovi i na drugim lokacijama u užem, ali i širem centru Koprivnice. Jedna od njih je zgrada Dječjeg vrtića Tratinčica u Ulici Ante Starčevića, kao i neoslikane površine u dvorištu koprivničkog kina. U planu je također i lokacija na Trgu kralja Tomislava.

Festival traje do nedjelje, a uskoro kreće i prigodni glazbeni sadržaj. O tome kada točno kao i informacije o svim ostalim aktivnostima možete pratiti na službenoj Facebook stranici.

zatvori