Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Održano 17. po redu ‘Bartolovo’ u Novigradu Podravskom

Na vinorodnom području „Sv Tri Kralja“, u predjelu „Jezerec“ u sklopu općine Novigrad Podravski održano je tradicionalno 17. po redu “Bartolovo”.

Manifestacija je to koju organizira Udruga vinogradara, vinara i voćara „Komarna 2001“ iz Novigrada Podravskog koja od prošle godine posjeduje vlastiti objekt. Prigoda je to kojom se obilježava početak razdoblja priprema za predstojeću berbu te se organiziraju razne enološke, vinogradarske i kulturne edukacije, odnosno predavanja.

Priređen je bogat program koji je otvorio KUD “Ivan Vitez Trnski“. Manifestaciji je prisustvovalo oko 120 ljudi, što članova udruge domaćina, što uzvanika srodnih udruga i drugih gostiju.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili predsjednik udruge Željko Vuljak, načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, dopredsjednik županijske udruge vinogradara Eduard Hegedić te vlč. Ljuban Škraba koji je blagoslovio vinograde i vinogradare.

Likovna udruge „Likresa“ je u sklopu programa imala izložbu svojih radova. Asortiman vezan za vinogradarstvo i vinarstvo predstavilo je nekoliko tvrtki.

Tradicionalno je podignut i klopotec, uz prigodnu ceremoniju. Program je vodila Martina Petras. Nakon službenog dijela programa usljedilo je druženje svih sudionika.

zatvori