Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Održano 13. natjecanje vatrogasne mladeži i djece Koprivničko-križevačke županije

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije organizirala je 13. natjecanje vatrogasne mladeži i djece Koprivničko-križevačke županije.

Natjecanje je održano 7. rujna u Kunovcu, uz domaćinstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kunovec, čiji su članovi donijeli i podigli natjecateljsku zastavu.

Svima nazočnima obratili su se predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

– Svaka vatrogasna zajednica i društvo najsretnija je kad se u nju uključuju najmlađi jer na taj način smo sigurni kako će se humanost i plemenitost vatrogasnog poziva i dalje održati. Volimo reći kako smo županija s najviše vatrogasaca u zemlji, a vi najmlađi ste zalog da će u budućnosti to tako i ostati – kazao je zamjenik Ljubić.

U sklopu natjecanja nastupilo je gotovo 700 mladih vatrogasaca i vatrogaskinja iz 66 natjecateljskih odjeljenja razvrstanih u 4 kategorije.

Broj odjeljenja po kategorijama bio je sljedeći: pomladak muški – 30 odjeljenja, pomladak žene – 15 odjeljenja, mladež muška – 14 odjeljenja i mladež žene – 7 odjeljenja.

Natjecanje pomladka održano je na igralištu ispred škole, dok je natjecanje za mladež održano na igralištu Nogometnog kluba “Bratstvo” Kunovec.

O regularnosti natjecanja brigu su vodili suci. Ovogodišnje natjecanje veoma dobro su sudili suci s višegodišnjim iskustvom. Kontrolor natjecanja bio je Ivan Brlečić iz Desnog Trebarjeva, koji je istaknuo da je natjecanje proteklo korektno i da na isto nema primjedbi. Natjecateljske ekipe i suce postrojio je zamjenik predsjednika za natjecanja VZ naše županije Saša Gregar a zatim je prijavak predao zamjeniku župana Ratimiru Ljubiću a isti je potom izvršio smotru.

Zaslužene pehare, medalje i diplome najboljima ekipama i natjecateljima dodijeli su
zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik VZ županije Goran Matoničkin.

Rezultati natjecanja:

Pomladak muški
1. VZO Novo Virje 3
2. DVD Kloštar Vojakovački
3. DVD Kunovec

Pomladak žene
1. DVD Selnica Podravska
2. DVD Starigrad
3. DVD Miholec

Mladež muška
1. DVD Virje
2. DVD Koprivnica
3. DVD Koprivnica 2

Mladež žene
1. DVD Koprivnica
2. DVD Štaglinec
3. DVD Starigrad

Po tri najbolje ekipe iz svake kategorije kvalificirale su se na državno vatrogasno natjecanje koje će se održati tijekom 2020. godine. Članovi Gradskog društva crvenog križa Koprivnica bili su zaduženi za saniranje lakših povreda natjecatelja.

Pored mnogobrojnih gostiju i mještana Kunovca, natjecanju su nazočili i referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc, gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, gradski pročelnik Tomislav Golubić i predsjednik VZ Grada Koprivnice Ivan Golubić.

Pokrovitelj natjecanja bila je Koprivničko-križevačka županija a supokrovitelji tvrtke Vatropromet iz Zagreba i KL Protektion iz Đelekovca. U sklopu natjecanja, na prostoru nogometnog igrališta predstavio se jedan od supokrovitelja natjecanja tvrtka KL Protektion vlasnika Zvonimira Legemca, koja se bavi prodajom vatrogasne opreme i opreme za zaštitu i spašavanje.

Natjecateljsku zastavu su spustile i iznijele s borilišta članice ekipe ženske mladeži DVD-a Koprivnica. Najuspješnije društvo 13. natjecanje vatrogasne mladeži i djece Koprivničko-križevačke županije je Dobrovoljno vatrogasno društvo Koprivnica, koje će na slijedećem državnom natjecanju biti zastupljeno s tri ekipe.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori