Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Novigraci sudjelovali na tradicionalnim bratskim susretima četiri Novigrada

U Novigradu Dalmatinskom prošli je vikend održan tradicionalni susret četiri Novigrada. Riječ je o manifestaciji koja okuplja stanovnike istoimenih naselja u Hrvatskoj.

Podravci su uz pjesmu u autobusu stigli do odmorišta Macola na autoputu u pravcu mora, gdje su pričekali prijatelje iz Novigrada na Dobri te zajednički nastavili u pravcu Novigrada Dalmatinskog.

Goste je dočekao Joso Klapan, prvi čovjek novigradske općine, zaželjevši svima dobrodošlicu i ugodan boravak. Svi gosti su smješteni i pozvani na večeru te druženje i zabavu uz odličnu muziku koja je trajala do jutarnjih sati.

U subotu, 7. rujna, za goste je organiziran izlet brodicama da kanjona rijeke Zrmanje, posjeta mornarima broda „Novigrad“ Obalne straže HRM-a , kupanje uz roštilj i ručak na plaži te okrjepu hladnim pićima.

To popodne je nastavljeno malonogometnim susretima i igranjem balota. Nakon zajedničke večere svih sudionika susreta, proglašenja sportskih rezultata i pobjednika, razmjene prigodnih poklona između načelnika i gradonačelnika prijateljskih općina, uz muziku je nastavljena fešta, opet do jutarnjih sati.

U nedjelju ujutro iz luke je u redovnu ophodnju i čuvanje Jadrana ispraćen brod HRM-a. Nakon toga, oni koji su htjeli nazočili su nedjeljnoj misi. Poslije ručka kod domaćina, gosti su se od 14 sati spremali na povratak svojim kućama.

Gradonačelnik domaćina je predao prelazni stijeg idućem domaćinu 2020. godine, gradonačelniku Novigrada-Cittanove Anteu Milosu.

zatvori