Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Mirko Reciklirko i mališani otvorili Europski tjedan mobilnosti u Koprivnici

Europski tjedan mobilnosti započeo je danas na Zrinskom trgu u Koprivnici. Otvorili su ga Mirko Reciklirko i djeca predškolske i niže školske dobi i to obilježavanjem Dana zaštite ozonskog omotača.

Vrtićarci i školarci nižih razreda koprivničkih osnovnih škola izrađivali su mini skulpture od različitih vrsta otpada te time podigli svijest o sudjelovanju u spašavanju planete Zemlje od ogromnih količina otpada koje je potrebno zbrinuti.

Pod sloganom “Otpad pametno odvoji, dobre navike usvoji”, Mirko Reciklirko pomogao je djeci u Koprivnici i Đelekovcu u odvajanju otpada i recikliranju istog, ali i pri izradi njihovih skulptura.

Program Europskog tjedna mobilnosti nastavlja se kroz cijeli tjedan.

UTORAK 17.09.
Šetnja tržnicom – dječji vrtići
Edukativna šetnja tržnicom kroz igru i zabavu upoznat će djecu s vrijednostima koje dolaze s tržnice i pravilnom prehranom svježim voćem i povrćem te stvoriti naviku konzumacije domaćih i svježih proizvoda

SRIJEDA 18.09. Dan kretanja i zdravlja
10:00h – 11:00h Sportski centar Cerine
Posjet predškolaraca i školaraca Sportskom centru “Cerine” gdje će ih dočekati poligon s raznovrsnim vježbama uz edukaciju kako je važno kretati se i baviti se sportskim aktivnostima. Nakon vježbanja, mališane očekuje zdrave Sana delikatese koje će dokazati da je moguće uživati u grickalicama na jedinstven i zdrav način te će dobiti korisne savjete o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

ČETVRTAK 19.09. Dan prevencije i sigurnosti
10:00h – 12:00h Zajedno za manje stradalih u prometu – Zrinski trg
Grad Koprivnica će u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Koprivnica i Postaje prometne policije Koprivnica na temu ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti – hodanje i biciklizam, ponuditi mogućnost besplatne registracije bicikla. Uz to, zainteresiranim građanima policijski službenici izaći će u susret sa različitim korisnim informacijama i savjetima vezanim uz sigurnost u prometu, prvenstveno zbog početka nove školske godine i velikog broja prvašića koji po prvi puta samostalno kreću u novu životnu avanturu.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Prve pomoći (14. rujna), djelatnici GDCK Koprivnica pridružit će se također obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti prezentacijom pružanja prve pomoći unesrećenim osobama.

PETAK 20.09. Dan za dva kotača
10:00h Biciklijada – Okupljanje ispred Gradske vijećnice
Biciklijada djelatnika Gradske uprave i Gradskih ustanova te svih zainteresiranih građana željnih prave aktivnosti i dobre zabave. Relacija biciklijade Koprivnica – Starigrad – Reka. Nakon dolaska u Društvenom domu ručak za sve sudionike biciklijade.

SUBOTA 21.09. Hodanjem do zdravlja i Zelena čistka
10:00h Hodanjem do zdravlja
Okupljanje je predviđeno ispred zgrade Gradske uprave u Koprivnici od 10,00 sati. Uz stručno vodstvo kineziologa Mihaela Buzine hodat će se staza duga 4 km. Pozivaju se svi građani da se priključe šetnji i tako doprinesu svom zdravlju.

10:00h Zelena čistka – Očistimo Koprivnicu, očistimo Hrvatsku, očistimo svijet
Povodom Svjetskog dana čišćenja (World Cleanup Day) Grad Koprivnica i GKP Komunalac d.o.o. organiziraju Zelenu čistku istovremeno na dvije lokacije.
1. Koprivnica – uz makadamski put iza gradskog groblja Pri Svetom Duhu prema Koprivničkom Ivancu
2. MO Reka, Ulica 1. maja (makadamski put)
Okupljanje je predviđeno na Sajmištu u vremenu od 9:00 do 9:30 sati.

zatvori