Snimio Krešo Puklavec
Kraju se bliži uređenje kolnika u Ulici Andrije Hebranga u Koprivnici.

Dio je to sveobuhvatnih radova na kolnicima i stazama na području grada koji traju već mjesec dana, rekao nam je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno redarstvo Tomislav Golubić:

Tomislav Golubić. Snimio Marko Posavec.

– Radovi su počeli prije nekih mjesec dana te su već uređene Čakovečka i Kalnička ulica te staza na Varaždinskoj cesti, a sad je na red došla i Ulica Andrije Hebranga. Osim ovih odrađenih ulica, planira se urediti još hrpu drugih kolnika na području grada u 2019. godini.

Ukupna vrijednost svih predviđenih radova je oko 100 tisuća kuna, a oni podrazumijevaju frezanje asfaltiranih kolnika i asfaltiranje novih slojeva na mjestima gdje su utvrđene mrežaste pukotine i ulegnuća koja smetaju prometovanju motornih vozila.

Radove izvodi Koming, a od pročelnika Golubića doznali smo kakav je plan za dalje.

– Koming je sad na području Mjesnog odbora Podolice i Vinica i radnici idu po redu. Nakon što se riješi Ulica Andrije Hebranga, slijedi Ulica Tina Ujevića i na taj način radit će se sve do staze na Zagrebačkoj ulici.

Ulica Andrije Hebranga bit će uređena u naredna dva do tri radna dana, dok završetak svih ostalih radova ovisi ponajprije o vremenskim uvjetima, rekao nam je pročelnik Golubić.