Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao gradske osnovne škole: ‘Na pola smo jednog ogromnog investicijskog ciklusa’

Početak nove školske godine obilježio je i gradonačelnikov tradicionalan obilazak koprivničkih osnovnih škola.

Gradonačelnik Mišel Jakšić, zajedno sa zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž i pročelnicima, obišao je povodom prvog dana školske godine osnovne škole na području Koprivnice kojima je Grad osnivač.

Pred novu školsku godinu osvrnuo se na provedene projekte, ali i najavio one koji tek slijede:

– Kad pričamo o materijalnim uvjetima, moram reći da smo na pola jednog ogromnog investicijskog ciklusa. Kad se okrenemo unazad godinu, dvije, možemo reći da smo Osnovnu školu “Braća Radić” apsolutno izrenovirali i podigli jednom energetskom obnovom. Isto tako, sad se spremamo to napraviti s Osnovnom školom “Antun Nemčić Gostovinski”. Ulagalo se u prometnu signalizaciju, spremamo se u izgradnju rotora kod škole u Miklinovcu, to je jako važno za sigurnost naših đaka, ali ono što je trenutno najvažnije u obrazovnoj infrastrukturi je priprema za novu osnovnu školu na Podolicama s pripadajućom školskom dvoranom i priprema za dvoranu kod Osnovne škole “Đuro Ester” – rekao je Jakšić.

Iako na nacionalnoj razini broj upisanih prvašića opada, Koprivnica u odnosu na prošlu godinu ima jednog upisanog prvašića više, što je svakako razlog za zadovoljstvo u odnosu na ostale krajeve, zaključio je Jakšić.

Prilikom posjeta Osnovne škole “Braća Radić” osnovnoškolci su pripremili doček za gradonačelnika, zamjenice i pročelnike uz pjesmu, igrokaz, kratki monolog i vilinski ples.

zatvori