Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Gradonačelnik Jakšić održao prijem za 24 pomoćnika u nastavi: Poseban ste ponos našeg grada!

Pomoćnike u nastavi koji rade u koprivničkim osnovnim školama primili su danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Mišel Jakšić i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec.

Grad Koprivnica je, naime, putem projekta Odjek III za 28 učenika s teškoćama u ovoj školskoj godini osigurao ukupno 24 asistenta u nastavi. Njihov rad i trud doprinosi razvoju predškolskog odgoja i osnovnoškolskog obrazovanja u našem gradu, što je prepoznao i gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Na ovaj smo projekt najviše ponosni jer s njime pokazujemo koliko nam je stalo do solidarnosti, jednakosti i koliko nam je kao gradu stalo da pružimo ruku pomoći onima kojima je potrebna i kojima život nije u samom startu dao jednake šanse za rast i razvoj. To uspijevamo zahvaljujući svima vama koji ste iskazali interes i doista odrađujete jedan prekrasan i fantastičan posao. Veliko vam hvala! Poseban ste ponos našeg grada.

Nela Bogadi. Foto: Sonja Barčanec.

U ime svih pomoćnika u nastavi prisutnima se obratila stručna suradnica i koordinatorica u Centru Podravsko sunce Nela Bogadi:

– Hvala vam što ste desna ruka našim učenicima, a ponekad i lijeva. Naša škola ima najviše pomoćnika u gradu i stvarno sam svakom od njih zahvalna, na svakoj minuti koju posvećuju učenicima, i u socijalizaciji i u učenju.

Jedan od pomoćnika u nastavi je Koprivničanac Zoran Crnčić koji drugu godinu zaredom radi u Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski”. Tamo brine o Gabrijelu Frankolu koji je sada 6. razred.

Zoran Crnčić. Foto: Sonja Barčanec.

– Godinu dana sam živio s osobama s intelektualnim teškoćama u Irskoj pa sam u ovaj posao ipak krenuo s nekakvim iskustvom. To mi je pomoglo u radu s Gabrijelom koji je prošle godine ostvario jako dobar rezultat, prošao je s 5.0 – ponosno je rekao Zoran dodavši kako njemu i njegovim kolegama najveći problem predstavlja socijalizacija.

– Najveća poteškoća je socijalizacija s ostalim učenicima odnosno da se jedni na druge naviknu – da oni prihvate njega i da on prihvati njih. Sada u 6. razredu je već lakše u odnosu na 5. razred, sada se više vole, ali i poštuju.

Dodajmo da projekt Odjek III Grad Koprivnica provodi od 1. kolovoza 2017. godine. Partneri na projektu su osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, “Braća Radić”, “Đuro Ester” i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.342.252,00 kn, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 5.390.914,20 kn, dok sredstva Grada Koprivnice iznose 951.337,80 kn.

zatvori