Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Članovi Kluba 61. lad PZO Koprivnica obilježili operaciju “Una 95”

Članovi Kluba 61. lad PZO Koprivnica sudjelovali su u srijedu, 18. rujna, u obilježavanju 24. obljetnice operacije “Una 95” na poziv Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Operacija “Una 95” provodila se 18. i 19. rujna 1995. godine u Pounju na pravcima djelovanja Hrvatska Kostajnica, Dvor na Uni i Hrvatska Dubica.

Tijekom operacije smrtno je stradalo 48 pripadnika Hrvatske vojske, među njima pripadnik koprivničke postrojbe Jovica Podravac, a veliki broj pripadnika bio je ranjen.

Ovom prigodom članovi udruge zapalili su svijeću za poginule kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Dvoru na Uni. Zatim su položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomen obilježja poginulom ratnom kolegi Jovici Podravcu u Hrvatskoj Dubici.

S ostalim sudionicima obilježavanja obljetnice nakon toga su prisustvovali svetoj misi koja je bila služena za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u župnoj crkvi presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici.

Nakon svete mise upriličeno je zajedničko druženje svih sudionika u Društvenom domu u Hrvatskoj Dubici.

– Upravo ovakva druženja su i prilika da se osvježe sjećanja na mjesta, događaje i osobe koje su u njima sudjelovale – dodaju iz udruge.

zatvori