Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Koprivnica je proglašena šampionom kontinentalnog turizma – pitali smo vas što mislite o tome

Grad Koprivnica jučer je svečano proglašen najboljom turističkom destinacijom u kontinentalnoj Hrvatskoj prema Turističkoj patroli Večernjeg lista.

Tim smo povodom pitali neke od Koprivničanaca što o tome misle i dobili smo različite odgovore, no većinom se slažu da treba još mnogo uložiti u turističku ponudu, kao i u aktivnosti za mlade.

– Imamo dobrih manifestacija, Renesansni i Podravski motivi u srpnju, kao i Ljeto na Zrinskom. No, vani nemamo baš kamo za izlaziti, kafići i jedan klub. Ovo je mali grad, većinom za penzionere – rekao je Borno.

Krešo je primijetio da u Koprivnici nema restorana u kojem se poslužuju podravska jela:

– Što se tiče turističke ponude, mislim da imamo jedino Šodericu i PRC. Noćni život je nikakav, a što se tiče dnevne ponude, samo ćevapi i pljeskavica. Još da bi se prehrana bazirala na nekim podravskim jelima, ali toga nema.

– Vjerujem da su se ocjenjivači zabunili, mislim da se to odnosi na Renesansni festival. Što se ostalog tiče, malo bi trebalo biti više mjesta za mlade gdje bi mogli izaći. Trebalo bi mladima dati više mjesta i mogućnosti, više prostora da bi razvijali svoje ideje, kulturu. Jednostavno, grad tu možda nije dovoljno dao – rekla je Vlatka.

Bilo je i pozitivnih pogleda na smjer u kojem se razvija Koprivnica.

– U zadnjih nekoliko godina turizam se u Koprivnici dobro razvija, pogotovo ako gledamo druge gradove. Osobno sam zadovoljan onime što Koprivnica nudi – rekao je Danijel.

Na pitanje “Što biste u Koprivnici promijenili?”, mladi Koprivničanci složili su se da je potrebno poboljšanje noćnog života.

– Noćni život baš i nije najbolji, možda bi bilo dobro otvoriti još koji klub, restorani su OK, otići na pizzu ima svugdje, a kao grad za obitelj i djecu, to je isto dobro. Jedino noćni život za mlade bi se mogao popraviti – rekla je Mateja.

Podsjetimo, kriteriji za odabir najbolje turističke destinacije uključivali su uređenost grada, dnevnu ponudu, noćni život, te pogodnost za obitelj i za mlade, među ostalima.

zatvori