Srijeda, 17. travnja 2024.

ZVIJEZDA NA INTERNETU Uspavani bajker s Jadranske magistrale naš je Koprivničanac. Slijedite njegov primjer

Među brojnim crnim prometnim vijestima koje svakodnevno čitamo, prošli se tjedan našla i jedna poučna priča za koju je zaslužan upravo naš Koprivničanac Mario Križnjak.

Uspavani bajker, kako su napisali na portalu Slobodne Dalmacije, umorio se na svom putu Jadranskom magistralom pa se u Tučepima odlučio zaustaviti i kraj ceste “ubiti oko”. Kompletno odjeven u motorističku opremu, zalegnuo je na svoj motor i malo odspavao prije nastavka puta. U tome ga je uhvatio fotoreporter Makarske kronike Matko Begović i Mario je brzo stekao internetsku slavu, a prilikom povratka s ljetovanja njih su se dvojica našli i na kavi.

“Kombinacija vrućine i umora jednostavno je zahtijevala predah koji je potrajao oko pola sata. Nakon toga, kao nov, puno lakše sam nastavio put”, napisao je Mario u komentaru ispod članka.

Ovaj pozitivan primjer trebao bi poslužiti i ostalima, pogotovo kad se u obzir uzme broj nesreća koji se događa upravo zbog pospanosti vozača.

Stoga zbog sigurnosti na cesti – kad ste umorni, stanite i odmorite se. Ako to može učiniti motociklist bez udobnog klimatiziranog prostora, onda svakako može i vozač automobila.

Foto: Matko Begović / Makarska kronika, preneseno s dopuštenjem.
zatvori