Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO U Koprivničkim Bregima svečano otvoren nadograđeni vrtić ‘Potočić’, Hudić: Nastavit ćemo s ulaganjima u visoki životni standard

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine u Koprivničkim Bregima jučer je svečano otvoren nadograđeni dio objekta područnog dječjeg vrtića ‘Potočić’ koji djeluje u sastavu dječjeg vrtića ‘Vrapčić’ iz Drnja.

Roditelji i uzvanici imali su prilike prisustvovati domjenku s tradicionalnim bregovskim slasticama nakon svečanog otvorenja i programa. Zajedno s mještanima i ravnateljicom škole i voditeljicom vrtića Sofijom Krapinec, roditelji su s mališanima mogli razgledati vrtić, školu i školsku dvoranu.

Otvorenju vrtića koji je razveselio mališane i njihove roditelje prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u prigodnom govoru naglasio važnost investicija u predškolski i školski odgoj.

– Ovakve su investicije pokazatelj kako na najbolji mogući način možemo pomoći mladim obiteljima da ostanu ovdje živjeti i stoga vam svima u ime Koprivničko-križevačke županije čestitam na realizaciji ovog vrijednog projekta. Veseli što je mnogo mladih prepoznalo Koprivničke Brege kao mjesto gdje će graditi svoju budućnost, a moderan vrtić i škola sa sportskom dvoranom  odličan su dodatni poticaj. Želim vam uspješan rad te da kroz što kraće vrijeme naraste potreba za povećanjem kapaciteta vrtića –  kazao je zamjenik Ljubić, čestitavši prisutnim roditeljima i uzvanicima Dan Općine.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić podsjetio je prisutne na dosadašnje investicije u odgojno-obrazovnu infrastrukturu na području općine te je izrazio zadovoljstvo što je projekt nadogradnje realiziran u kratkom vremenskom okviru.

– Dječji vrtić u Koprivničkim Bregima djeluje već šestu godinu i ponosni smo što smo mladim roditeljima osigurali adekvatne uvjete za njihovu djecu. Hvala svima koji su pridonijeli, a posebno našim djelatnicama koje se svakodnevno brinu za naše najmlađe. Nastavit ćemo s ulaganjima kako bi standard života u svim segmentima na području općine i dalje bio na visokoj razini – istaknuo je Hudić.

Čestitkama se pridružila i ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi Karolina Vidović izrazivši nadu da će se ulaganja u školsku infrastrukturu nastaviti i u idućem razdoblju.

– S radošću čekamo vrtićarce da nam se, kada dovoljno porastu, priključe u školu i postanu naši učenici. Isto tako otvoreni smo za sve roditeljske sugestije i ukoliko postoje ideje kako možemo zajednički još unaprijediti školu sa zadovoljstvom ćemo to učiniti – rekla je ravnateljica Vidović te zahvalila Koprivničko-križevačkoj županiji na pomoći koju kao osnivač škole pruža svih ovih godina.

zatvori