Četvrtak, 28. ožujka 2024.

U humanitarnoj akciji Crvenog križa prikupljeno oko 100 kilograma prehrambenih namirnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica ove je subote organiziralo i provelo redovnu akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu u Trgovačkom centru na Radničkoj cesti koje se jednom mjesečno provode već pet godina.

Uz veliku pomoć volontera koji su dijelili letke s popisom namirnica koje su potrebne i prikupljali donacije od kupaca, ukupno je prikupljeno oko 100 kilograma raznih prehrambenih namirnica te 13 komada higijenskih potrepština!

Sve donacije sugrađana, koji su i ovaj put bili široke ruke, bit će podijeljene korisnicima Socijalne samoposluge gdje se svake srijede pozivaju obitelji s područja grada Koprivnice da preuzmu svoje pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

Svi oni koji žele donirati prehrambene namirnice, ili higijenske potrepštine, a nisu bili u mogućnosti doći u Trgovački centar Supernova mogu ih donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7.

Akcija je organizirana u sklopu projekta “Volimo volontiranje” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.), a provodi se od 1. rujna 2017. godine.

Nositelj je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, koprivničke osnovne škole “Đuro Ester”, “Braća Radić” i “Antun Nemčić Gostovinski” te Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar”.

zatvori