Utorak, 16. travnja 2024.

Tri muškarca završila na triježnjenju u koprivničkoj postaji

Tri su slučaja narušavanja javnog reda i mira zabilježena u protekla dva dana u Koprivnici i okolici – svađa i vika u Kuzmincu i  Koprivničkim Bregima te vrijeđanje policijskih službenika u Koprivnici.

Krenimo redom. U srijedu malo prije ponoći, oko 23:45 sati, 25-godišnjak je u Ulici Vladimira Nazora u Koprivničkim Bregima puštao glasnu muziku i tako remetio mir svojih sumještana. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,78 promila.

Zbog opasnosti da bi mogao nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira, priveden je u koprivničku policijsku postaju gdje mu je određen smještaj do prestanka djelovanja opojnih sredstava.

Sličan slučaj zabilježen je u četvrtak oko 22:10 sati u Kuzmincu. 38-godišnjak je također pod vidnim utjecajem alkohola puštao glasnu glazbu preko velikih zvučnika. On je odbio alkotestiranje, a k tome je i zaprijetio da će nastaviti s puštanjem glasne glazbe. Smješten je u posebne policijske prostorije, a linija i zvučnici su mu oduzeti.

Jedan je mladić pak omalovažavao i vrijeđao policijske službenike u Ulici Braće Radić u Koprivnici. U policijsku postaju priveden je u četvrtak ujutro, oko 5:20 sati, zbog mogućnosti da nastavi s činjenjem prekršaja. Bio je pod utjecajem alkohola od 2,01 promila.

Protiv sve će trojice biti podnesen optužni prijedlog nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori