Srijeda, 27. ožujka 2024.

TEŽAK PORAZ U KRANJČEVIĆEVOJ Lokomotiva ispratila Slaven Belupo sa šest golova u mreži

Nogometaši Slaven Belupa visoko su poraženi večeras u gostima kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. Zagrebačka je momčad slavila s visokih 6:1.

Trener Ivica Sertić u današnjem susretu nije mogao računati na ozlijeđene Međimorca, Radivojevića i Božića, a zbog žutih kartona izostao je i Delić. U odnosu na utakmicu prošlog tjedna s Varaždinom od prve minute su krenuli Bačelić Grgić umjesto Delića i Iharoš umjesto Bogojevića. Sertić se odlučio i za promjenu sustava pa su Slavenaši zaigrali s rombom u sredini terena.

Prvu priliku na današnjoj utakmici imala je Lokomotiva. Domaćin je zaprijetio preko Budimira u 11. minuti, ali je njegov udarac glavom otišao pokraj vratnice. Ono što domaćinu tada nije pošlo za nogom, pošlo je šest minuta kasnije kada je Tolić nakon kontre zabio za 1:0. U 20. minuti Kastrati je zabio za 2:0. Blizu gola za Farmaceute bio je Zirdum u 25. minuti, no iz vrlo dobre situacije nije bio precizan glavom. Sedam minuta kasnije greda je spasila domaćeg vratara nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Glavičića. Pokušao je i Bačelić Grgić nedugo nakon toga, ali nije bio precizan s 20-ak metara. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako su s jedne strane Kastrati, a s druge Ejupi opasno prijetili suparničkim vratima.

Već u prvoj minuti nastavka Lokomotiva je povela s 3:0. Strijelac je bio Cokaj. U 50. minuti Kastrati je zabio za 4:0. Šest minuta kasnije Krstanović je s bijele točke smanjio rezultat na 4:1. U 61. Drožđek je zabio za 5:1. Točku na i teškog poraza postavio je Petrak u 81. minuti kada je zabio za 6:1.

Slavenaše sada čeka reprezentativna stanka, a nakon toga gostuju kod Intera u Zaprešiću.

(NK Slaven Belupo)

30. kolovoza 2019. – 7. kolo Hrvatski telekom Prve lige
Zagreb, Kranjčevićeva
NK Lokomotiva – NK Slaven Belupo 6:1 (2:0)
NK Lokomotiva: Grbić – Karačić, Datković, Kolinger, Mersinaj – Petrak, Assane (od 42. Cokaj) – Kastrati, Tolić (od 74. Arežina), Drožđek – Budimir (od 83. Maić). Trener: Goran Tomić.
NK Slaven Belupo: Filipović – Iharoš, Nowak, Zirdum, Goda – Puclin, Bačelić Grgić (od 75. Mladen), Paracki, Glavčić – Krstanović (od 63. Alidema), Ejupi (od 46. Lima). Trener: Ivica Sertić.
Suci: Dario Bel (Osijek), Marijan Tomas (Osijek), Kruno Šarić (Županja), Josip Lučić (Vinkovci)
Delegat: Martin Šarić (Vrbovec)
Kontrolor: Dušan Kukić (Sisak)
Strijelci: 1:0 Tolić 17′, 2:0 Kastrati 20′, 3:0 Cokaj 46′, 4:0 Kastrati 50′, 4:1 Krstanović 56′, 5:1 Drožđek 61′, 6:1 Petrak 81′
Žuti karton: Mersinaj 24′, Kastrati 31′, Petrak 32′, Kolinger 69′ (Lokomotiva); Puclin 35′, Krstanović 58′ (Slaven Belupo)
Crveni karton: –

zatvori