Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: SJEVERNI DERBI Varaždinci došli do izjednačenja protiv Slavena, susret završio podjelom bodova

Na gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš” danas je gostovao Varaždin. Nakon dugih sedam godina u Koprivnici se mogao gledati derbi dva susjedna rivala.

Trener Ivica Sertić napravio je dvije izmjene u sastavu u odnosu na prethodni susret u Puli protiv Istre. Od prve minute na poziciji stopera zaigrao je Nowak umjesto ozlijeđenog Međimorca, dok je na desnom beku zaigrao Bogojević umjesto Karamarka. Osim Međimorca, trener Sertić nije mogao računati ni na Radivojevića i Božića koji su još uvijek u fazi oporavka.

Unatoč dobrim prilikama i s jedne i s druge strane tijekom prvog poluvremena, na odmor se išlo bez golova. Valja izdvojiti udarac Ejupija u 33. minuti s vrha šesnaesterca, ali brani to Varaždinov golman. Najveću priliku Slaven je imao u samom finišu, u 45. minuti je na asistenciju Krstanovića Puclin loptu pucao previsoko iznad grede.

U nastavku u 57. minuti Slaven je poveo pogotkom Ejupija. Puclin ga je sretno pronašao povratnom loptom, koju Ejupi s 15 metara šalje u kut Varaždinove mreže. Međutim, Varaždinci se nisu predali, što im je u 72. minuti i urodilo plodom. Pogodak za izjednačenje dao je Stolnik glavom iz blizine.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, tako da je susjedni derbi završio podjelom bodova.

U idućem kolu Farmaceuti odlaze u goste Lokomotivi.

NK Slaven Belupo – NK Varaždin 1:1 (0:0)

NK Slaven Belupo: Filipović – Bogojević (od 84. Alidema), Zirdum, Nowak, Goda – Puclin (od 72. Karamarko), Paracki, Glavčić, Delić (od 40. Lulić) – Ejupi, Krstanović. Trener: Ivica Sertić

NK Varaždin: Nevistić – Tkalčić, Stolnik, Adžić, Štefulj – Posavec, Jertec, Bajandouh, Đurasek, Kolarić (od 67. Glavica) – Benko (od 61. Senić). Trener: Borimir Perković.

Suci: Ivan Vučković (Zagreb), Jerko Crnčić (Vrbovec), Luka Pušić (Zagreb), Ivan Matić (Osijek)

Delegat: Dalibor Kajinić (Požega)

Kontrolor: Alojzije Šupraha (Zadar)

Žuti kartoni: Bogojević 38′, Karamarko 74′, Zirdum 77′ (Slaven Belupo); Stolnik 18′, Adžić 31′, 54′, Benko 59′, Nevistić 91′ (Varaždin)

Crveni kartoni: Adžić 54′ (Varaždin)

Strijelci: 1:0 Ejupi 57′, 1:1 Stolnik 72′

 

zatvori