Petak, 19. travnja 2024.

Instruktor i izbornik Sergej Milivojević održao seminar za trenere uz pokazni trening: Naš je županijski savez po trenerskim edukacijama najaktivniji u državi

Instruktor Nogometnog središta Sjever Hrvatskog nogometnog saveza i izbornik U-15 reprezentacije Hrvatske Sergej Milivojević u ponedjeljak je u Varaždinu održao obavezni seminar trenerima s ovog područja u svrhu licenciranja za tekuću sezonu, ali i za cjeloživotnu edukaciju.

Seminar je održan u prostorijama Središta Sjever u Varaždinu i na terenima NK Varaždin, a tema mu je bila “Uvod u nogometnu taktiku mladih kategorija” i pokazni trening “Otvaranje igre u sustavu 1-4-3-3 starijih pionira”.

Na seminaru se okupilo više od 130 trenera s cijelog područja Središta Sjever i, kako kaže Milivojević, tražila se stolica više. Uz teoriju, vidjeli su i pokazni trening generacije U-15. Našem je instruktoru posebno drago to što je Županijski nogometni savez Koprivničko-križevačke županije preko Zbora trenera i županijskog instruktora Vedrana Medenjaka po trenerskim edukacijama najaktivniji savez u državi. Osim toga, na koprivničkom stadionu “Ivan Kušek – Apaš” 2. rujna bit će organiziran i treći ovogodišnji seminar za trenere.

Ustupio Sergej Milivojević.

To je, nastavlja Milivojević, sigurno jedan od razloga tome što je u našoj županiji u prošle dvije godine 28 novih trenera steklo trenersku C licencu, a desetak ih je nastavilo školovanje na UEFA B i A razini. Osim toga, u mlađim dobnim kategorijama broj momčadi se utrostručio pa trenutno u ligama piceka, pilića, pijetlova te u pionirskoj i juniorskoj ligi sudjeluje više od 70 ekipa koje vode većinom novi, mladi licencirani treneri.

Instruktor i izbornik Milivojević na kraju je zahvalio Školi nogometa Varaždin, treneru Nikoli Šafariću i demonstratorima na pomoći u organizaciji seminara i pokaznog treninga.

zatvori