Utorak, 23. travnja 2024.

REZULTATI OČEVIDA Osam osoba ozlijeđeno u dvjema prometnim nesrećama

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je rezultate očevida dviju prometnih nesreća koje su se sinoć dogodile u Novigradu Podravskom i nedaleko od Križevaca.

Prva nesreća dogodila se oko 20:15 u Ulici Trnovec u Novigradu Podravskom. 60-godišnji vozač Škode koprivničkih tablica udario je u betonski most i sletio u odvodni kanal. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,81 promila. Prevezen je u koprivničku bolnicu gdje je ustanovljeno da je lakše ozlijeđen i slijedi mu prekršajni postupak.

Druga, teža nesreća dogodila se oko 21 sat na državnoj cesti D-22 kod Guščerovca. 37-godišnji vozač upravljao je Audijem njemačkih tablica otvorenim dijelom ceste u smjeru Guščerovca te zbog neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu kolnika. Pritom se frontalno sudario s Audijem križevačkih tablica kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50-godišnji vozač. Audi s njemačkim tablicama sletio je s kolnika, a onaj s križevačkima se zarotirao i udario u zemljani nasip.

U ovoj je nesreći čak sedam osoba ozlijeđeno. Teže su ozlijeđene 44-godišnja putnica i 10-godišnje dijete iz osobnog automobila križevačkih oznaka. Lakše ozljede zadobila su obojica vozača, kao i trojica putnika (u dobi od 22, 26 i 30 godina) iz Audija njemačkih tablica. Vozaču koji je prouzročio nesreću očitana je koncentracija alkohola od 0,46 promila i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ta dionica D-22 bila je zbog očevida zatvorena za sav promet od 21:15 do 1:35.

zatvori