Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Gradi se pješačko-biciklistička staza uz Podravsku magistralu u Glogovcu, načelnik Hudić: Ovime ćemo iznimno povećati sigurnost u prometu

U tijeku su radovi na izgradnji pješačko-biciklističke staze u Glogovcu, na dionici uz Podravsku magistralu od Štaglinca do Borovljana, na području Općine Koprivnički Bregi.

Riječ je o najvećoj ovogodišnjoj investiciji u toj podravskoj općini, čija vrijednost doseže 2,2 milijuna kuna. Kako je riječ o zahvatu uz državnu prometnicu, Hrvatske ceste ga sufinanciraju s čak 1,8 milijuna kuna. Ostatak financira sama Općina.

Izvođač radova je tvrtka Komfort d.o.o. Izgradnja je počela početkom lipnja, a zadani rok je najviše šest mjeseci. Ne bude li značajnih vremenskih neprilika, staza će biti izgrađena i prije krajnjeg roka, kako je Dravi.info rekao načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić:

– Vrlo sam zadovoljan tempom, radovi se odvijaju brže nego što smo očekivali. Vjerujem da će biti gotovi i prije ugovorenog roka koji je određen u studenome.

Načelnik Hudić je dodao da će ovim radovima riješiti veliki sigurnosni problem, na koji su upozoravali i godinama radili na njegovu otklanjanju:

– Riječ je o vrlo frekventnoj i opasnoj cestovnoj dionici na kojoj su pješaci i biciklisti bili iznimno ranjiva kategorija. Koliko je taj dio ceste doista opasan, govori i činjenica da je policija točno na sredini postavila nadzornu kameru.

Izgradnjom pješačko-biciklističke staze povećat ćemo sigurnost najranjivijih sudionika u prometu, poručuje načelnik Hudić.

Tijekom radova na snazi je privremena regulacija prometa.

Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
zatvori