Utorak, 26. ožujka 2024.

PROMET VIKENDOM Tko rano rani, vozi traktor s 2,73 promila u krvi

Policijska uprava koprivničko-križevačka pojačano je nadzirala promet ovaj vikend te zabilježila šest prometnih nesreća i 108 prekršaja.

Glavni uzroci prometnih nesreća bili su brzina, nepropisno skretanje i pretjecanje te vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Od šest prometnih nesreća, u jednoj je lakše ozlijeđena jedna osoba, a ostalih pet za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dva vozača u prometnim nesrećama bila su pod utjecajem alkohola.

Mladi vozači nisu prouzročili prometne nesreće ovaj vikend, no počinili su pet prekršaja. Dvoje vozača sankcionirano je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisnog parkiranja i jer nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, kao i zbog ostalih prekršaja.

Vikend rekorder za vožnju pod utjecajem alkohola je 51-godišnji vozač koji je vozio traktor u Carevdaru s 2,73 promila u subotu u 9 sati i 15 minuta, kojeg su i uhitili.

Najbrže je vozio vozač u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu u nedjelju u 23 sata. Vozio je brzinom od 125 kilometara na sat gdje je ograničenje 50 kilometara na sat.

Policija je ovaj vikend pojačano nadzirala promet, pa je tako utvrđeno 108 prometnih prekršaja. Vožnja pod utjecajem alkohola dovela je do 11 prekršaja, prevelika brzina 54 prekršaja, dva prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja zbog korištenja mobitela u vožnji. Protiv jednog vozača slijedi provođenje žurnog prekršajnog postupka, a dva vozača su i uhićena.

zatvori