Utorak, 16. travnja 2024.

Mlada vozačica pod utjecajem alkohola prouzročila prometnu nesreću, policija tijekom vikenda imala pune ruke posla na prometnicama

Policija je i ovog vikenda imala pune ruke posla s podravsko-prigorskim vozačima.

U tri dana, od petka do nedjelje, na području Koprivničko-križevačke županije dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega su dvije bile s ozlijeđenim osobama. Dva su se motocikla sudarila u subotu navečer u Đurđevcu, a sudar je prouzročio 50-godišnji motociklist koji je lakše ozlijeđen te je napustio mjesto događaja, no ubrzo je pronađen. Utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 2,31 promila i smješten je u posebne prostorije policije do otriježnjenja.

Druga nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se u nedjelju prijepodne na brzoj cesti prema Zagrebu, između Križevaca i Gradeca. 22-godišnja vozačica osobnog automobila zbog neprilagođene je brzine sletjela s kolnika, probila zaštitnu ogradu i završila u odvodnom kanalu. Vozačica i 57-godišnja putnica u automobilu pritom su ozlijeđene i prevezene u bjelovarsku bolnicu.

Policija je tijekom vikenda sankcionirala ukupno 123 prometna prekršaja od kojih se 19 odnosilo na alkohol, 50 na brzinu, 17 na nekorištenje sigurnosnog pojasa i tri na nepropisno korištenje mobitela. Dva su vozača zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, dva su uhićena i protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je vozač kažnjen rekordno visokom novčanom kaznom od 27.700 kuna.

Alkoholni rekorder vikenda uhvaćen je u subotu poslijepodne u Đurđevcu. Bio je to 51-godišnjak koji je vozio bicikl s 2,88 promila alkohola u organizmu. Naravno, isključen je iz prometa i odveden u posebnu prostoriju na triježnjenje.

Najbrži je, pak, bio vozač uhvaćen u petak prijepodne u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom. Svojim je osobnim automobilom jurio magistralom brzinom od 119 kilometara na sat, usprkos tome što je brzina tamo ograničena na 60.

Tijekom vikenda u vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno je i dvoje mladih vozača, od kojih je najviše “napuhala” 20-godišnjakinja koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem od 0,81 promila alkohola te u Miholcu izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom. Osim toga, mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela, prekoračenja dopuštene brzine kretanja, nenošenja vozačke dozvole i nepoštivanja prometnog znaka.

zatvori