Snimio Marko Posavec.

U subotu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, sparno i nestabilno. Povremeno su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom; može ih biti bilo kada tijekom dana, večeri i noći, ali neće ih biti posvuda. Puhat će uglavnom slab sjeveroistočni povjetarac. Najviša dnevna temperatura oko 29 do 30 stupnjeva.

Slično vrijeme čeka nas i u nedjelju: bit će promjenjivo oblačno i sparno, tu i tamo uz moguće pljuskove i grmljavinu. Čini se da je najveća šansa za pljuskove prema kraju dana te u noći na ponedjeljak, no to u ovakvim uvjetima ne treba uzimati s prevelikom sigurnošću. Vjetar slab. Jutarnja temperatura oko 18 do 20, najviša dnevna oko 30 stupnjeva ili malo viša.

Ni ponedjeljak nam neće donijeti stabilizaciju vremena. I dalje su mogući povremeni pljuskovi i grmljavina, a prema nekim prognostičkim modelima moglo bi ih biti više nego u prethodna dva dana. I dalje bez značajnijeg vjetra uz temperature slične kao i za vikend.

Još nešto pljuskova moguće je u utorak. Od srijede mirnije, ali prema sljedećem vikendu već se ponovno nazire moguće nestabilnije vrijeme.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.