Subota, 20. travnja 2024.

Prognoza vremena za nedjelju, 1. rujna: Prvi je dan klimatološke jeseni

U nedjelju će u Koprivnici biti većinom sunčano, vruće i sparno uz možda nešto više naoblake prema kraju dana. Poslijepodne i navečer još se ponegdje može “zalomiti” pokoji kraći pljusak, možda i uz malo grmljavine. Neće biti nikakvog značajnijeg vjetra, eventualno malo povjetarca da smanji osjećaj sparine. Temperatura ide do 32 ili 33 stupnja.

Ponedjeljak nam, kao što smo već najavili, donosi promjenu vremena koja će “otpuhati” ovu vrućinu i sparinu. No, dok ona ne stigne i u ponedjeljak će biti vruće i sparno. Razvoj grmljavinskih pljuskova ususret nadolazećoj fronti trebao bi krenuti u drugoj polovici poslijepodneva ili u ranim večernjim satima. Pritom ponegdje može biti i ozbiljnijeg nevremena. S dolaskom fronte zapuhat će umjeren do jak sjeverni vjetar, a i temperatura će znatno pasti: najvišu dnevnu očekujemo oko 32 stupnja, no fronta će ju navečer spustiti možda i do 15. Glavninu zbivanja, dakle, očekujemo u večernjim satima i kroz noć na utorak. Bit će kiše i vjetra, vrlo vjerojatno i grmljavine, ponegdje i olujnog nevremena.

Kiše i pljuskova još može biti u utorak ujutro i prijepodne, nakon toga uglavnom suho. Bit će osjetno svježije uz umjeren do pojačan sjeverni vjetar; najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 20 stupnjeva, plus-minus stupanj ili dva.

U srijedu većinom sunčano. Nešto kiše ili pljuskova moguće je u četvrtak i petak, a novo veće pogoršanje vremena moglo bi nam doći za vikend, no o tome je još rano govoriti.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori