Snimio Zdravko Vuljak.

Pretežno sunčano uz vjerojatno nešto više naoblake potkraj dana, kada samo ponegdje može biti malo kiše ili kakvog slabijeg lokalnog pljuska. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 33 do 34 stupnja.

Četvrtak će osvanuti sunčano, no tijekom dana uz porast naoblake moguća je povremena kiša ili mjestimični pljuskovi s grmljavinom, osobito krajem poslijepodneva i navečer. Ne bi trebalo biti nevremena. Vjetar će okrenuti na slab sjeveroistočni i sjeverni. Jutarnja temperatura oko 19 ili 20, najviša dnevna oko 29 do 31 stupanj.

Još nešto pljuskova moguće je u noći na petak, a za vikend sunčano i vrlo vruće. Nekakvo pogoršanje moguće je sredinom idućeg tjedna, no o tome je još prerano govoriti.

Inače, s današnjim danom pola ljeta je iza nas. Riječ je, naravno, o aritmetičkoj sredini kalendarskog ljeta (za one koji žele znati više, “pada” točno u 13:52). Prema kraju kolovoza dan će se zamjetno početi skraćivati i noći će biti svježije. No, to ne znači nužno da više neće biti velikih vrućina. Kao što znamo, još ih itekako može biti i u rujnu.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.