Utorak, 23. travnja 2024.

NOVI REKORDER Vozač uhvaćen u nizu prekršaja kažnjen s više od 27 tisuća kuna

Vozač kojeg je policija ovog vikenda uhvatila u nizu prometnih prekršaja kažnjen je rekordnim iznosom u povijesti suda, a nadmašio je čak i prošlotjednog rekordera koji je za prometne prekršaje morao platiti 24 tisuće kuna.

Ovoga puta radilo se o 33-godišnjem vozaču koji je uhvaćen u nedjelju u 2:10 u Ulici kralja Zvonimira u Reki. Upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita, a k tome je bio i pod utjecajem alkohola od 1,61 promila.

Protiv vozača je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici – Stalnoj službi u Đurđevcu proveden žurni prekršajni postupak. Kažnjen je novčanom kaznom od 27.700 kuna, a devet mjeseci ne smije upravljati vozilima B-kategorije – nakon što jednom stekne pravo na to.

Visoke novčane kazne u prometu posljedica su novih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su stupile na snagu 1. kolovoza i koje predviđaju strože kažnjavanje počinitelja najtežih prometnih prekršaja, a osobito onih koji te prekršaje ponavljaju. Više o tome ovdje.

zatvori