Četvrtak, 25. travnja 2024.

NIBA TOURS VAS VODI Provedite divan jesenski vikend u Vojvodini, upoznajte Novi Sad, Sremske Karlovce, Suboticu i Tavankut

Turistička agencija Niba Tours vodi vas na zanimljiv dvodnevni izlet u čarobnu Vojvodinu: Novi Sad, Sremske Karlovce, Suboticu i Tavankut. Otkrijte mjesta koja plijene šarmom i atrakcije navedenih gradova, uživajte u gastronomiji, odličnom vinu i bermetu te se zabavite uz vojvođanske tamburaše i još mnogo toga.

Termin putovanja je 12. i 13. listopada, a polasci su iz Koprivnice i Virovitice.

Plan puta

1. DAN: Subota, 12.10.2019.

Vožnja prema Novom Sadu uz usputne pauze tijekom puta. Po dolasku u grad posjetit ćemo Petrovaradin s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad i Dunav. Šetnja Petrovaradinom uz slobodno vrijeme za odmor i kavu. Polazak prema Sremskim Karlovcima, gradu koji je prepoznatljiv po tornjevima crkava i palača, odličnom vinu i bermetu, centar duhovnosti… Ovaj grad je sve veći magnet za turiste željne ljepote i mira. Osim bogate povijesti i lijepih građevina, turistima su na ponudi brojne vinarije koje su nekada proizvodile vina i za britansku kraljicu Viktoriju, a bermet se pio i na Titanicu. Kratki razgled grada te odlazak do jedne takve vinarije, čija vina oduševljavaju čak i turiste iz Francuske koji imaju istančan okus što se vina tiče. Posjet vinariji uključuje prezentaciju i degustaciju tri vrste vina i jednog bermeta. Slobodno vrijeme.

Nastavljamo vožnju prema Hotelu Putnik*** koji je smješten u samom srcu Novog Sada u kojemu je predviđen smještaj. Prijava u hotel, kraće osvježenje. Dalje slijedi odlazak u razgled povijesne jezgre grada: Dunavska ulica, Dunavski park, Vladičarski dvor, Zmaj Jovina ulica, Gradska kuća, Katolička crkva imena Marijinog, Srpsko narodno pozorište, Sinagoga, Trg Mladenaca… Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i istraživanje grada predlažemo da iskoristite u gradskoj jezgri koja je prepuna restorana i kafića.

Mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u restoranu gdje ćemo se zabaviti uz vojvođanske tamburaše (uz nadoplatu)… Noćenje u hotelu.

2. DAN: Nedjelja, 13.10.2019.

Doručak. Odjava iz hotela. Put nastavljamo do Subotice – najsjevernijeg grada Srbije, poznatog po svojoj jedinstvenoj arhitekturi, povijesti i kulturi, a najviše po bogatoj gastronomskoj ponudi. Razgled gradske jezgre, Sinagoga, crkva sv. Terezije Avilske, Gradski muzej, Narodno kazalište… posjet Gradskoj kući uz stručno vodstvo, koja je remek djelo secesije. Slobodno vrijeme za osobne programe. Prema želji grupe nastavak vožnje do Tavankuta, vojvođanskog sela bunjevačkih Hrvata, nadaleko poznatog po svom ruralnom turizmu. Njegova su marka slamarke, Galerija slika od slame, tavankutske crkve, etno-restoran i dr. Obilazak Galerije slika od slame uz osvježenje (kava, domaća rakija, domaći sok, vino) uz nadoplatu i mogućnost organiziranog ručka (uz nadoplatu). Nakon uživanja u ljepoti prirode, gastronomiji, umjetnosti i prije svega gostoljubivosti domaćina tog vojvođanskog sela povratak prema kući, uz dolazak u kasnim noćnim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 560,00 kn

Za ovaj program vrijede Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom turističke klase prema programu, voditelja na cijelom putovanju, smještaj u Hotelu Putnik*** na bazi 1 noćenja s doručkom, degustacija 3 vrste vina i 1 bermeta u vinariji u Sremskim Karlovcima, ulaznica i vođenje po Gradskoj kući u Subotici, sve razglede prema programu, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti, troškovi realizacije i organizacije, PDV

Cijena aranžmana ne uključuje:

– večera i zabava uz živu muziku u restoranu (17 €)
– posjet Tavankutu uz izbor:

1) Obilazak Galerije slika od slame uz osvježenje (kava, domaća rakija, domaći sok, vino) 5 €

2) Obilazak Galerije slika od slame uz osvježenje (kava, domaća rakija: višnjevača, medica, od marelice) te ručak (predjelo: prisnac (slično kao slani štrukli), glavno jelo: u tepsiji pečena svježa kobasica, mesnata slanina, svinjski vrat sa krumpirom, kupus salata, kruh, desert: makovnjača, orehnjača, neograničeno piće: vino, mineralna voda, kola, fanta, negazirani sok, kava) 15 €

Napomena: mogućnost plaćanja aranžmana u 2 rate.

Sve dodatne informacije potražite na internetskim stranicama turističke agencije Niba Tours.

zatvori