Subota, 20. travnja 2024.
Home Aktualno Na biciklističkim stazama u Koprivničko-križevačkoj županiji na jesen će osvanuti nova stajališta

Na biciklističkim stazama u Koprivničko-križevačkoj županiji na jesen će osvanuti nova stajališta

0
Na biciklističkim stazama u Koprivničko-križevačkoj županiji na jesen će osvanuti nova stajališta
Snimila Sonja Barčanec.
Biciklističke rute u Koprivničko-križevačkoj županiji dobit će punktove za odmor. Informacija je to koju smo doznali iz Županijske uprave koja drugu godinu zaredom radi na razvoju cikloturizma u Podravini i Prigorju.

Tako je sada u planu izgradnja i opremanje 10 biciklističkih stajališta u općinama Ferdinandovac, Hlebine, Gola, Sokolovac, Rasinja, Molve, Kalinovac, Legrad, Križevci i Đurđevac, rekao je za Dravu.info županijski pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

– Odmorište će imati nadstrešnicu dimenzija 2×3 metra u sklopu koje će biti klupa, stalak za parkiranje pet bicikala i koš za smeće.

Kako nam je rekao pročelnik Masnec, predviđeno je da svaka ruta u našoj županiji ima barem jedno stajalište.

– Gledali smo da se ta stajališta postave tamo gdje ih nema i da se opreme što je moguće bolje i jednostavnije te da vrsta opreme bude takva da ne iziskuje svakodnevno održavanje. Zato će odmorišta biti metalna kako bi se osiguralo da što dulje traju. Kombinirali smo i postojeća stajališta koja su neke jedinice ili gradovi već prije toga opremili.

Na natječaj, koji je otvoren na stranicama Koprivničko-križevačke županije, javilo se nekoliko potencijalnih izvođača, a u županiji trenutno rade na evaluaciji pristiglih ponuda. Nakon što se odabere izvoditelj radova, za što pročelnik Masnec vjeruje da će biti urađeno do kraja ljeta, krenut će se u realizaciju projekta odnosno postavljanje stajališta.

Koliko će Županija potrošiti na ovaj projekt još nije definirano jer ovisi o tome hoće li se u njega uključiti drugi financijeri poput Ministarstva turizma. No, svi će se tehnički detalji znati do kraja ljeta, dok ćemo tijekom jeseni dobiti novih 10 stajališta u našoj županiji.

zatvori