Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ministar uprave Ivan Malenica sastao se s proširenim Predsjedništvom Županijskog odbora HDZ-a

Nakon službenog posjeta Koprivničko-križevačkoj županiji, ministar uprave Ivan Malenica s državnom tajnicom Josipom Rimac održao je jučer radni sastanak s proširenim Predsjedništvom Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Sastanku su, uz predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darka Sobotu, nazočili potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak, HDZ-ovi općinski načelnici i načelnice u Koprivničko-križevačkoj županiji te članovi Predsjedništva ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i, kao gost, koalicijski partner i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Ministar Malenica tom je prilikom upoznao stranačke kolegice i kolege s tijekom priprema velike reformne mjere, povjeravanja poslova Ureda državne uprave hrvatskim županijama koje će ove poslove preuzeti s prvim danom 2020. godine.

– Županije će od ureda državne uprave preuzeti 200-tinjak poslova, a na ovaj ćemo način, kao jedan od ciljeva ove Vlade na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, građanima još više olakšati i učiniti upravu učinkovitijom. Bitno je naglasiti kako će ispostave dosadašnjih ureda državne uprave i matični uredi ostati i dalje u mjestima u kojima se i nalaze, a na županima svih županija, pa tako i u Koprivničko-križevačkoj županiji, je da taj sustav učine još boljim i učinkovitijim – pojašnjavajući je rekao ministar Malenica.

Predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota zahvalio je ministru uprave Ivanu Malenici i državnoj tajnici Josipi Rimac na dolasku i sastanku s članstvom HDZ-a te naglasio kako će se upravo zbog preuzimanja poslova Ureda državne uprave odmah 2. siječnja 2020. godine održati sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i dodao kako će Koprivničko-križevačka županija promjene dočekati spremna.

Nakon prezentacije ove reformske mjere, održan je radni sastanak sa članicama i članovima stranke te je ministar Malenica pružio punu podršku radu ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Tekst: ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije

zatvori